Obavijesti

Viral

Komentari 4

Disneyev legendarni Pajo Patak napunio je 75 godina

Disneyev legendarni Pajo Patak napunio je 75 godina
4

Pajo Patak ima svoju zvijezdu na hollywoodskoj stazi slavnih. Jedini je patak koji je dobio Oscara. Pajo nema sreće. Izjalovi se sve čega se primi...

Pajo Patak (Donald Duck) "rodio" se devetog lipnja 1934. godine u Disneyevom crtiću The Wise Little Hen (Mudra mala koka). Originalni Pajo Patak nije bio toliko čangrizav kakav je postao tijekom godina. Osnovni elementi, mornarsko odijelo i prepoznatljiv glas, kojega mu je posudio prvo Clarence Nash, a zatim Tony Anselmo, ostali su do danas. Međutim, prvi Pajo bio je bucmastiji i imao je malo dulji vrat. Mnogi drže da je popularni crtani lik najviše briljirao na stripu kojega je crtao talentirani umjetnik Carl Barks od 1942. godine. Walt Disney stvorio ga je šest godina prije Mickeya Mousea. Pajo ima nesreću da mu se izjalovi sve čega se primi.
- On je gubitnik, ali ne odustaje. Ako ide dolje, ne ide bez borbe - tako su ga opisali na Disneyevoj internetskoj stranici.
Pajo je dobio svoju zvijezdu na hollywoodskoj stazi slavnih. Glumio je u 128 filmova, a jedini je patak koji je osam puta nominiran za Oscara, kojega je i dobio 1943. godine.