Obavijesti

Viral

Komentari 4

Fotografija dječaka-ptice koji komunicira cvrkutom

Fotografija dječaka-ptice koji komunicira cvrkutom
1

Zapostavljenog sedmogodišnjeg dječaka iz Volgograda, Rusije ptice naučile komunicirati cvrkutom i mahanjem rukama kao krilima

VIDEO

Socijalni radnici spasili su sedmogodišnjeg dječaka iz Rusije kojeg je 31-godišnja majka odgojila kao kućnog ljubimca. Ruski mediji tvrde da je dječak pronađen u malom dvosobnom stanu koji je počeo izgledati kao kavez za ptice. Stan je bio pun krletki s desecima ptica, ptičje hrane i ptičjeg izmeta.
- Kad mu se obratite, on cvrkuće. Pošto mu se majka nikad nije obraćala, dječakova jedina komunikacija bila je s pticama koje su ga okruživale - rekla je Galina Volskaya, socijalna radnica ruskom listu Pravda. Ruske vlasti tvrde da dječaku nije oštećeno psihičko zdravlje, ali se ne može upustiti u normalnu ljudsku komunikaciju. Pati od "Mowgli sindroma", nazvanog prema junaku "Knjige o Đungli" kojeg su odgojile divlje životinje.
- Njegova majka imala je svoje ptice a hranila je i divlje. Nije ga niti tukla niti izgladnjivala. Samo nije nikad razgovarala s njim. Ptice su komunicirale s dječakom i naučile ga ptičjem jeziku. Samo cvrkuće i pušta neartikulirane zvukove. Kad shvati da ga se ne razumije, počne mahat rukama kao ptice krilima - piše Pravda.
Dječak trenutno živi u azilu, ali će uskoro biti prebačen u centar za psihološku njegu. Majka je potpisala obrazac kojim se odriče svojih prava. Koliko god bio čudan, ovo nije jedini slučaj ovakve vrste. U veljači 2006. godine ruski socijalni radnici tri tjedna su lovili dječaka-vuka koji je živio sa čoporom pasa i mačaka lutalica. Arthur Zverev iz Stavropol regije, sjeverne Rusije, trčao je na sve četiri noge. U siječnju 2007. godine Rochom P'ngieng iz Kambođe, nađena je kako luta po đungli. Živjela je sa divljim životinjama i nije znala govoriti. Nestala je kad joj je bilo osam godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.