Obavijesti

Viral

Komentari 16

Grobnice kao vile: Šefovi narko kartela žele luksuzno i u smrti

Grobnice kao vile: Šefovi narko kartela žele luksuzno i u smrti
3

Čak i u smrti, članovi zloglasnog kartela Sinaloa vole pokazati svu raskoš luksuznog života na kakav su navikli. Ovakvi mauzoleji koštaju mnogo više od jednog prosječnog doma u Meksiku

VIDEO

U meksičkom gradu Culiacan postoji groblje koje je poznato po luksuznim mauzolejima koji su posljednja počivališta nekih od najnemilosrdnijih narko dilera u Meksiku.

Čak i u smrti, članovi zloglasnog kartela Sinaloa vole pokazati svu raskoš luksuznog života na kakav su navikli. Ovakvi mauzoleji koštaju mnogo više od jednog prosječnog doma u Meksiku. Groblje Jardines del Humaya je tako postalo poznato po impresivnim građevinama koje posjećuju ljudi iz cijelog svijeta.

Premda posjet jednom od najopasnijih mjesta na svijetu mnogima ne zvuči zabavno, nema sumnje da su ove skupocjene grobnice zaista nevjerojatan prizor.

Ova raskošna čuda arhitekture se nalaze na samom ulazu na groblje, a sastoje se od palača, vila na dva kata, kapelica, dvoraca s vrtovima...

Nije samo vanjština impresivna jer se unutar ovih grobnica nalazi interijer o kakvom većina Meksikanaca može samo sanjati: klimatizirani dnevni boravci, spavaće sobe, kuhinje, neprobojna stakla, protuprovalni alarmi, internetska veza itd.

I to sve kako bi obitelj tu mogla odsjesti kad dođu na groblje preminulom narko bossu.

- Pokazuju moć kakvu su imali kad su bili živi. Žele ostati besmrtni, to je prirodno za svako ljudsko biće - kaže profesor filozofije Juan Carlos Ayala.

- Žele pokazati da su bili važni - kaže i dodaje kako procjenjuje da neke od ovih građevina koštaju i preko pola milijuna dolara.

Primjerice, na masivni kompleks izgrađen za Artura Guzmana, brata poznatog "El Chapa", navodno je potrošeno 1.200.000 dolara. Mauzolej Artura Beltrana Lyva, kojeg nazivaju "šef svih šefova", je prvi dvorac koji ima satelitsku televiziju, wi-fi internet, kuhinju, spavaće sobe... Vrijednost se procjenjuje na 600.000 dolara.

Meksičke vlasti su razmatrale zakon kojim bi se zabranile ovakve građevine kako ne bi poticali mlade da se pridruže kartelima.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Novi kružni tok zbunio je vozače u Koprivnici: Voze preko njega, idu u krivom smjeru...
FALE MU RUBNJACI I DIJELOVI

VIDEO Novi kružni tok zbunio je vozače u Koprivnici: Voze preko njega, idu u krivom smjeru...

KOPRIVNICA - Novi kružni tok na križanju Cvjetne ulice i Ulice Antuna Mihanovića u Koprivnici zbunio je vozače. Čitatelji su za portal ePodravinu ispričali kako vozači ne brinu za novi kružni tok, a kako problem stvaraju znakovi za regulaciju. – Crveni krug u sredini novog kružnog toga tek je ofarban, moraju se još postaviti rubnjaci i drugi dijelovi kružnog toga, tako da je on još uvijek u nastajanju - rekao je pročelnik Tomislav Golubić.

Tko nam je ukrao jedan praznik i što se sve može spajati? Dan državnosti i Tijelovo su isti dan
KALENDAR NERADA

Tko nam je ukrao jedan praznik i što se sve može spajati? Dan državnosti i Tijelovo su isti dan

Ova godina nije baš povoljna za spajanje, omoljenu disciplinu u Hrvata. U 2024. imamo čak tri 'izgubljena blagdana'. To su oni nesretni koji padaju na vikend, ne računajući Uskrs
RIJEŠITE KVIZ Praznici i blagdani u Hrvatskoj: Znate li što i kad se slavi? Bilo je tu dosta selidbe...
PROVJERITE ZNANJE

RIJEŠITE KVIZ Praznici i blagdani u Hrvatskoj: Znate li što i kad se slavi? Bilo je tu dosta selidbe...

Većini vjerojatno nije ni bitno koji je praznik. Bitno je samo spojiti i dobiti što više slobodnog vremena. Neki su se za sličan manevar, ovaj s povezivanjem srijede s vikendom odlučili i na dan izbora...