Viral

Komentari 115

Hobotnica napala orla: 'Nismo bili sigurni što trebamo učiniti'

Hobotnica napala orla: 'Nismo bili sigurni što trebamo učiniti'

Neobičan prizor na sjeverozapadu Kanade. Hobotnica je svojim krakovima u morske dubine pokušala odvući bjeloglavog orla, no spasili su ga radnici koji su svjedočili ovoj borbi

Muškarci, inače djelatnici obližnje uzgajivačnice lososa, vraćali su se brodicom svojim domovima kad su čuli orlovo piskutanje i udaranje krilima po površini vode, a zatim primijetili bespoštednu borbu.

POGLEDAJTE VIDEO: 


- Gigantska hobotnica je krakovima potpuno zarobila orla i pokušala ga odvući u dubinu, rekao je John Ilett, jedan od 'spasioca'.
Prizor borbe su promatrali nekih pet minuta, razmišljajući trebaju li uopće intervenirati.

POGLEDAJTE VIDEO:


- Nismo bili sigurni što trebamo činiti. No, bilo je tužno gledati kako hobotnica želi presuditi orlu, opisao je Ilett.
Odlučili su mu pomoći. Približili su se mjestu borbe, a Ilett je uzeo šipku s kukom kojom je zahvatio hobotnicu. Vukao ju je prema brodu i u jednom trenutku je oslobodila svoj stisak, a sretnik orao se uspio dokopati obale.

Ilett kaže kako već 20 godina radi poslove na vodi i kako je pritom vidio nevjerojatne prizore, ali da ovakvom nečem nije nikad svjedočio. 

- Svoj posao volim upravo zbog ovakvih trenutaka, kao i zbog mogućnosti da radim i živim u prirodi. To je prekrasno, oduševljeno je komentirao Ilett.