Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Hobotnica napala orla: 'Nismo bili sigurni što trebamo učiniti'

Neobičan prizor na sjeverozapadu Kanade. Hobotnica je svojim krakovima u morske dubine pokušala odvući bjeloglavog orla, no spasili su ga radnici koji su svjedočili ovoj borbi

Foto: YouTube
115 komentara

Muškarci, inače djelatnici obližnje uzgajivačnice lososa, vraćali su se brodicom svojim domovima kad su čuli orlovo piskutanje i udaranje krilima po površini vode, a zatim primijetili bespoštednu borbu.

POGLEDAJTE VIDEO: 


- Gigantska hobotnica je krakovima potpuno zarobila orla i pokušala ga odvući u dubinu, rekao je John Ilett, jedan od 'spasioca'.
Prizor borbe su promatrali nekih pet minuta, razmišljajući trebaju li uopće intervenirati.

POGLEDAJTE VIDEO:


- Nismo bili sigurni što trebamo činiti. No, bilo je tužno gledati kako hobotnica želi presuditi orlu, opisao je Ilett.
Odlučili su mu pomoći. Približili su se mjestu borbe, a Ilett je uzeo šipku s kukom kojom je zahvatio hobotnicu. Vukao ju je prema brodu i u jednom trenutku je oslobodila svoj stisak, a sretnik orao se uspio dokopati obale.

Ilett kaže kako već 20 godina radi poslove na vodi i kako je pritom vidio nevjerojatne prizore, ali da ovakvom nečem nije nikad svjedočio. 

- Svoj posao volim upravo zbog ovakvih trenutaka, kao i zbog mogućnosti da radim i živim u prirodi. To je prekrasno, oduševljeno je komentirao Ilett.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message