Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Jakna Hana Sola na aukciji: Prodat će ju za 1,3 milijuna $?

Uz Solovu plavosivu jaknu, zainteresiranima se nude i ostali predmeti iz Ratova zvijezda poput kacige Stormtrooper iz Posljednjeg Jedija čija je vrijednost procijenjena na 30 tisuća do 60 tisuća funti...

Foto: imdb.com
0 komentara

Jakna koju je nosio Harrison Ford glumeći Hana Sola u filmu Ratovi zvijezda: Imperij uzvraća udarac mogla bi u četvrtak u Londonu na aukciji filmskih memorabilija biti prodana za čak 1,3 milijuna dolara.

Kolekcionari će imati priliku na aukciji filmskih rekvizita i kostima vlastitim rukama opipati predmete korištene u filmovima, kao što su Indiana Jones, Forrest Gump i Povratak u budućnost II.

Aukcijska kuća Prop Store pripremila je za prodaju više od 600 predmeta iz otprilike 150 filmova i televizijskih emisija.

Uz Solovu plavosivu jaknu, zainteresiranima se nude i ostali predmeti iz Ratova zvijezda poput kacige Stormtrooper iz Posljednjeg Jedija čija je vrijednost procijenjena na 30 tisuća do 60 tisuća funti i prodaje se za dobrotvorne svrhe, kao i svjetlosni mač koji je koristio Anakin Skywalker u Osveti Sitha, procijenjene vrijednosti od 50 tisuća do 100 tisuća funti.

Predmeti iz Ratova zvijezda najpopularniji su među kolekcionarima pop kulture. Pištolj koji je koristio Han Solo u Povratku Jedija prodan je u lipnju za 550 tisuća dolara, dok je droid R2-D2 koji je korišten u nekoliko filmova prodan za 2,7 milijuna dolara.

Drugi najskuplji predmet koji se nudi na aukciji je šešir koji je Ford nosio kao Indiana Jones u Otimačima izgubljenog kovčega a vrijednost mu je procijenjena na 200 tisuća do 300 tisuća funti.

Vrijednost lebdeće daske koju je koristio Michael J. Fox u znanstvenofantastičnom filmu Povratak u budućnost II procijenjena na iznos od 30 tisuća do 50 tisuća funti.

Među ponuđenim predmetima je i kapa koju je Tom Hanks nosio u Forrest Gumpu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message