Viral

Komentari 7

Jeza postala stvarnost: Morski pas došao na mjesto koje je nadahnulo Spielbergove 'Ralje'

Jeza postala stvarnost: Morski pas došao na mjesto koje je nadahnulo Spielbergove 'Ralje'

Iako djeluje strašan, ovo nije najveći morski pas s kojim se organizacija koja prati morske pse susrela

Ogroman morski pas nazvan Ironbound, zabilježen je kako pliva uz obalu New Jerseyja, javlja CNN. Dugačak je oko 4 metra, a težak oko 500 kilograma, prema OCEARCH-u.

- Kad smo ga označili bio je impresivan - rekao je za Bob Hueter, glavni znanstvenik u Ocearchu, neprofitnoj pomorskoj organizaciji koja prati morskog psa.

Ironbound je prvi put viđen i označen 3. listopada 2019. u vodama oko Nove Škotske. Od tad je prešao preko 20 tisuća kilometara.

Kao dio svog procesa prikupljanja podataka, OCEARCH hvata i ugrađuje tragač na morske pse koji reagira kad god dođu do površine mora, a ovog su više puta registrirali na istom području.

Ironbound, migrirajući na sjever, pingirao je u vodama kod obale New Jerseyja 28. travnja oko 22:30 sati. Zadnji put je primijećen 3. svibnja daleko u Atlantskom oceanu, točno istočno od Philadelphia, izvijestio je Live Science.

- Star je oko 20 godina - govori Bob Hueter.

Iako djeluje strašan, ovo nije najveći morski pas s kojim se organizacija susrela.

Hueter tvrdi da je OCEARCH označio velike bijele morske pse dugačke preko pet metara i teške čak 1800 kilograma.

Obala New Jerseyja bila je i mjesto zloglasnih napada velikih pasa 1916. koji su inspirirali klasični film Stevena Spielberga "Ralje" iz 1975.