Viral

Komentari 7

Kad te neće: Ovaj rekorder pao je 192 puta na ispitu u autoškoli

Kad te neće: Ovaj rekorder pao je 192 puta na ispitu u autoškoli

Muškarac koji očito jako želi vozačku dozvolu dosad je na svoje padove potrošio više od 1300 eura. No prijavio se i za 193. teorijski ispit. Tko zna, možda kad položi taj dio, na vozačkom testu će briljirati

Nema odustajanja. To je očita mantra 50-godišnjeg muškarca iz Poljske koji već 17 godina izlazi na teorijski dio vozačkog ispita i pada.

I tako već 192 puta. 

Posljednji pad bio je početkom mjeseca, a sve se ovo odvija u Piotrkówu Trybunalskom, gradiću blizu Lodza. Muškarac koji očito jako želi vozačku dozvolu prijavio se i za 193. ispit. 

- Svi mu želimo da prođe teorijski ispit. Možda će, kad to položi, vozački dio proći iz prve - rekao je Dariusz Misztal iz lokalnog centra sigurne vožnje za TVP.

Kad je krenuo s padovima, ovaj nesuđeni vozač imao je 33 godine i mijenjala su se pravila, ali ne i padovi. Na teorijske ispite dosad je potrošio oko 1300 eura. Inače, statistike iz Piotrkówa pokazuju da je ovo jedan od najboljih centara u Poljskoj, tu više od 70 posto ispitanika polaže iz prve.

- Možda bi bilo dobro da imamo pravilo u Poljskoj koje će zabraniti kandidatu da polaže ispit više od 20 ili 30 puta. Ako je netko ne zna pravila ili ih ne želi usvojiti, onda ne bi trebao ni na cestu. Takav vozač može biti i opasnost za druge - rekao je instruktor Stanisław Kobusiewicz

Inače, HAK Revija piše da teorijski ispit u Poljskoj trenutno ima 32 pitanja za koje se dijeli od 1 do 3 boda. Maksimum bodova je 74, a za prolaz treba 68, što baš i ne ostavlja puno prostora za pogreške.