Viral

Komentari 1

Kakav lik: Da izbjegne posao, sam sebe zvao je čak 55 sati

Kakav lik: Da izbjegne posao, sam sebe zvao je čak 55 sati

Taj 28-godišnji Šveđanin, kojem sad prijeti otkaz, od ožujka do svibnja je samoga sebe nazvao 32 puta i 'razgovarao' 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva mjeseca

Da bi izbjegao svakodnevne radne obveze, a ostavio dojam da je silno zauzet, švedski porezni savjetnik 'razgovarao' je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobitelom 55 sati, sve dok ga na nadređeni nisu razotkrili. 

"Umjesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je nazvao vlastiti broj mobitela, što je rezultiralo signalom 'zauzeća' u sustavu, pa je dolazne pozive preuzimao netko drugi", stoji u disciplinskom izvješću švedske porezne uprave koje je pribavio AFP.

Taj 28-godišnji Šveđanin, kojem sad prijeti otkaz, od ožujka do svibnja je samoga sebe nazvao 32 puta i 'razgovarao' 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva mjeseca, stoji u izvješću porezne uprave te se dodaje da su "neki od tih poziva ponekad trajali satima".

Andreas je na radnome mjestu u poreznoj upravi bio zaposlen od svibnja 2020., no zbog pandemije je od siječnja 2021. radio od kuće.

U travnju je, međutim, jedan od njegovih nadređenih zamijetio da telefonira neobično dugo u usporedbi s prosječnim potrebama posla.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je što je činio, premda je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovno pozvali na razgovor u svibnju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad "iznimno niska".