Obavijesti

Viral

Komentari 7

Ljubav cvjeta: Patuljasti su se mungosi zaljubili i žive skupa

Ljubav cvjeta: Patuljasti su se mungosi zaljubili i žive skupa
1

Mužjak, star dvije i pol godine, rođen je u Francuskoj, a njegova vršnjakinja u Nizozemskoj. Riječ je o prvom paru patuljastih mungosa koji žive u Hrvatskoj

VIDEO

Jesensko ruho maksimirske šume prirodna je scenografija najnovije ljubavne priče u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Ljubav cvjeta između patuljastih mungosa, životinjica koje zajedno žive četiri mjeseca, javljaju iz zagrebačkog zoološkog vrta.

Mužjak, star dvije i pol godine, rođen je u Francuskoj, a njegova vršnjakinja u Nizozemskoj.

- Riječ je o prvom paru patuljastih mungosa koji žive u Hrvatskoj. Dobro se slažu od prvog dana, no sada je jasno da su postali pravi par. Dobra je to vijest jer patuljasti mungosi, najmanji u obitelji mungosa, potpunu spolnu zrelost dosežu s otprilike tri godine -  kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

U leglu patuljastih mungosa najčešće su četiri mladunca, a ženka najčešće ima tri legla godišnje.

Patuljasti mungosi društvene su životinje izuzetno zanimljivog društvenog sustava. Na čelu je dominantni par. On je monogaman i jedini se u skupini razmnožava. Sljedeća dominantna jedinka najmlađi je potomak. Ostali su zaduženi za čišćenje, nabavljanje i donošenje hrane te čuvanje mlađih. Iako su mlađi mužjaci ograničeni u spolnom životu, zbog toga ne napuštaju roditeljski dom. Skupina se dijeli tek nakon smrti dominantne ženke.

Grupe se u prirodi kreću ovisno o dostupnosti plijena. Većinu dana provode tražeći hranu među grmljem, lišćem i stijenama. Jelovnikom patuljastih mungosa dominiraju kukci, ali jedu i male kralješnjake, jaja i voće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.