Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Lopovi imaju nove fore: Ukrali Teslu i nestali za 30 sekundi

Brza i bestidna krađa dogodila se u ranim satima u srijedu na jednom imanju u Londonu. Na snimci se može vidjeti kako lopovi ulaze na imanje kroz otvorena vrata dvorišta

Foto: Screenshot (Youtube)
16 komentara

Na nadzornoj kameri uhvaćeni su lopovi koji su bez ključa ukrali automobil marke Tesla vrijedan 726 tisuća kuna, i to manje od 30 sekundi.

Brza i bestidna krađa dogodila se u ranim satima u srijedu na jednom imanju u Londonu. Na snimci se može vidjeti kako lopovi ulaze na imanje kroz otvorena vrata dvorišta. Odjeveni su u dugačke majice s kapuljačama i oko vrata nose električne žice i naprave.
 
Dok jedan ulazi u kuću sa žicama, Tesla se pali i svojim prednjim svjetlima daje znak da je otključana. Drugi lopov otvara vozačeva vrata i ulazi u skupocjeno vozilo.

Vlasnik kuće Hrishi rekao kako je apsolutno šokiran koliko se sve brzo dogodilo.

Vozila koja se ne otključavaju ključem jako se lako otvaraju. Radio signal se emitira kratkim dometom na samo nekoliko metara, a kada je vozilo blizu, automobil ga vrlo brzo prepoznaje i otključava vrata.

Lopovi taj signal mogu jako lako pretresti pomoću tehnika zagušivanja ključeva i ostalih metoda kako bi dobili pristup takvim vozilima.

Brza i tiha tehnika krađa auta postaje sve 'popularnija' u Engleskoj, ali i Walesu.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message