Obavijesti

Viral

Komentari 11

'Ludi' za gumenim patkicama, tosterima i smećem iz pupka

'Ludi' za gumenim patkicama, tosterima i smećem iz pupka
12

Mnogi od nas su skupljali salvete, poštanske marke i cipele no neki se ne mogu zadovoljiti s tim 'običnim' kolekcijama. Pronašli smo 10 najčudnijih kolekcija ikada

VIDEO

1. Skupila ih sve

Mlada dama imena Belle (34), poznata i kao Pikabellechu ponosna je rekorderka i vlasnica najveće kolekcije Pokemona na svijetu. U njenoj kolekciji od oko 8.000 predmeta ima zaista svega, od plišanih igračaka do automobila. Sama kroji kostime koje nosi na okupljanja obožavatelja Pokemona, dječje zabave. Kaže kako osim što skuplja Pokemone, ona ih i živi. 

2. Skuplja sapune iz cijelog svijeta 

Umirovljenica Carol Vaughn (67) iz Birminghama već 20 godina skuplja sapune. Njezina kolekcija broji oko 5.000 sapuna iz cijelog svijeta. Počela ih je skupljati dok je brinula za bolesnu majku. Najdraži joj je onaj u obliku Djeda Božićnjaka.

3. Sve bi dao za dlaku poznate ličnosti

John Reznikoff  vlasnik je najveće kolekcije dlaka poznatih ličnosti. Posebno se ponosi dlakama koje su pripadale Abrahamu Lincolnu, Edgaru Allanu Poeu, Elvisu Prestleyju, Albertu Einsteinu i Marilyn Monroe. Neke od dlaka je uspio prodati. Kompanija LifeGem je 2007. godine od Johna otkupila dlake skladatelja Ludwiga van Beethovena i od njih napravila dijamant.

4. Skuplja stare tostere

Nijemac Jens Veerbeck (42) zaljubio se u tostere tijekom izleta u San Francisco 1994. godine kada je u jednoj trgovini kupio starinski kromirani toster iz sredine stoljeća. Do danas ih je skupio više od 600. U svome stanu u Essenu izložio ih je stotinjak od kojih je najskuplji toster iz 1920. godine vrijedan 30.000 kuna. 

5. 'Lud' za Happy Mealom

Luke Underwood (13) obožava McDonald'sov Happy Meal i sakuplja igračke koje idu uz poznati obrok. Osim igračaka, sakuplja i postere, kartonske kutije i sve što ima veze s Happy Mealom. Kolekciju od oko 7.000 predmeta je prodao za 50.000 kuna.

6. Nikad dosta gumenih patkica 

Valli Hammer jednostavno obožava gumene patkice. Skuplja ih već godinama i za sada ih je skupila 2,469. 

7. Zatrpan u limenkama Coca-Cole

Neimenovani vlasnik internetske stranice colaplaza.com vlasnik je jedinstvene kolekcije limenki planetarno popularne Coca-Cole. Limenke skuplja od početka '80-ih i do danas je skupio više od 8.000 različitih limenki.

8. Svako jutro jedna 'mucica' iz pupka

Australac Graham Barker (45) ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnik najveće kolekcije 'mucica' iz pupka. Posljednjih je 26 godina svog života posvetio pomnom promatranju vlastitog pupka i preciznom vađenju smeća iz njega. 'Mucice' pažljivo čisti od dlaka i sprema u staklenke. Do sada je sakupio rekordna 22,1 grama 'mucica'. Sakuplja ih svako jutro dok čeka red na tuširanje. Kaže kako ga je na neobičan hobi potakla dosada.

9. Tinejdžer opsjednut usisavačima

Kyle Kirchbaum (15) iz Michigana obožava usisavače i usisavanje. Najmlađi je kolekcionar starih modela usisavača i ima ih oko 200. Kaže kako ga ništa ne opušta kao popravljanje, rastavljanje i korištenje usisavača. Najvredniji model koji ima je Hoover 0 iz 1908. godine vrijedan čak 50.000 kuna. 

10. Ne voli pivo, a skuplja krigle

Nijemac Heinrich Kath nije ljubitelj piva, ali ima najveću kolekciju keramičkih pivskih krigli. Ima ih više od 20.000. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Splićanin udario auto, sad traži vlasnika. Neki oduševljeni tim potezom, ali drugi baš i nisu...
ŠTO VI MISLITE?

Splićanin udario auto, sad traži vlasnika. Neki oduševljeni tim potezom, ali drugi baš i nisu...

Neki nisu oduševljeni ovim potezom: 'To nije svaka čast, već bježanje s mjesta nezgode. Zove se policija i prijavi se, a ne bježati i tražiti preko portala', napisali su mu u komentaru
VIDEO Orangutan imao ozljedu, ono što je učinio šokiralo ih je: 'Prvi put imamo sve na snimci'
NEVJEROJATNO

VIDEO Orangutan imao ozljedu, ono što je učinio šokiralo ih je: 'Prvi put imamo sve na snimci'

On je praktički koristio flaster. Činilo se da je njegovo ponašanje bilo namjerno. Selektivno je tretirao ranu biljnim sokom, rekla je doktorica biologije