Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Mačak Kimba se vratio svojem vlasniku nakon čak 18 godina

Njemačka: Iscrpljenog i zapuštenog Kimbu policija je, nakon poziva zabrinutih prolaznika, pronašla dok je 'tužno mijaukao' na ulici u berlinskoj četvrti Marienfelde

Foto: Polizei Berlin
4 komentara

Nakon osamnaest godina izbivanja mačak zvan Kimba vratio se svojem vlasniku u njemačkome glavnom gradu Berlinu. 

Iscrpljenog i zapuštenog Kimbu policija je, nakon poziva zabrinutih prolaznika, pronašla dok je 'tužno mijaukao' na ulici u berlinskoj četvrti Marienfelde.

Skeniranjem Kimbina mikročipa ustanovljeno je da je njegov vlasnik Peter Fabian (65), koji je nestanak svojega crnodlakog ljubimca prijavio 18 godina ranije. Kimbu je udomio iz skloništa za životinje u Münchenu u svibnju 2000. Ispripovijedao je da je tada osmomjesečni crni mačak 'bio vrlo poseban'. 

Peter Fabian se kasnije odselio u Berlin i nastanio se u ulici Potsdamer, gdje i danas živi i radi. Nedugo nakon preseljenja Kimba, koji je tada imao oko godinu dana, je nestao.

- Napravio sam za njega posebna vratašca, no jednom kad je otišao nije se više vraćao, rekao je Fabian. Prošli petak nemalo ga je iznenadio poziv iz policijskoga ureda.

- Budući da je Kimba bio čipiran vlasnika nije bilo teško pronaći - rekla je glasnogovornica policije. 

Pozitivna strana priče je da starac Kimba ponovno ima dobar apetit, stoji u objavi policije na Facebooku. 

Kimbin odnos s vlasnikovom drugom mačkom još je 'na staklenim nogama', no postupno napreduje i popravlja se. Fabian je presretan i svojemu odbjeglom ljubimcu kani uljepšati starost. 

Premda mačke mogu doživjeti i 25 godina, ako se vlasnici o njima dobro brinu, njihov uobičajeni životni vijek iznosi od 14 do 18 godina. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message