Viral

Komentari 34

Mame preseksi za West Sussex: 'Kad dolazite po djecu, nemojte biti u odjeći koja toliko otkriva'

Mame preseksi za West Sussex: 'Kad dolazite po djecu, nemojte biti u odjeći koja toliko otkriva'

Osnovna škola u Engleskoj brani se da je pismo mamama bilo samo vodič, a ne uputa. Neke mame su se naljutile. A neki roditelji su zbog razgolićenih mama stali na stranu škole

Nakon što su dobili pismo u kojem ih škola moli da se odijevaju primjerenije kad dolaze po djecu, neki roditelji u West Sussexu u Engleskoj bili su bijesni. Javili su se školi i zahtijevali objašnjenje.

Pidžame, šlape i prekratke haljine

Smatraju da je škola prešla granicu. Što točno piše u pismu majkama?

- Noseći odjeću koja previše otkriva ili odjeću prikladniju za neko drugo doba dana ne pokazujete dobar primjer.

Učiteljice Carol Collins i Emma Eardley kažu kako se ne radi o etiketiranju, već da neke majke po djecu dolaze u pidžamama i suknjama, neke su došle u haljinicama koje izgledaju gotovo kao donje rublje.

Dekolte u koji ne možeš ne gledati

Škola je objasnila kako to nije naputak, već samo vodič. No sad je gotovo. 

Majke u West Sussexu (teško da bismo i izmislili bolje ime mjesta za temu ovog članka), bijesne su zbog svega i traže ispriku. No neki roditelji stali su na stranu škole.

- Slažem se sa školom. Vidio sam jednu majku kako vodi dijete u školu u papučama i pidžami. Druga je imala mini suknju kroz koju se sve vidjelo. Onda je došla treća s takvim dekolteom da jednostavno niste imali gdje drugdje gledati - javio se roditelj.