Obavijesti

Viral

Komentari 3

Tu su i hrvatski ljepotani: 361 zlatni retriver na okupu

Tu su i hrvatski ljepotani: 361 zlatni retriver na okupu
8

U Škotskoj se više od 10 godina okupljaju vlasnici zlatnih retrivera sa svojim psima pokraj ostataka dvorca u kojem su na svijet došli prvi štenci ove pasmine. Ove godine su ondje stigli i zlatni retriveri iz Hrvatske

VIDEO

Od 2006. svake godine u Škotskoj se vlasnici zlatnih retrivera okupljaju u Škotskoj, kraj ostataka dvorca Guisachan. Ondje je sredinom 19. stoljeća uzgojen i rođen prvi zlatni retriver u povijesti. Ove godine su ondje stigli i zlatni retriveri iz Hrvatske. Doputovale su u Škotsku jedna odrasla ženka i mužjak i dva šteneta stara šest mjeseci.

Red je da se ovim aktualnim i budućim šampionima u ljepoti navedu i puna imena: Glamour Shine No One Like Me, poznata kao Nika, uzgoj i vlasništvo Marijana Račić te Blondilex Ramona znana kao Ramona, uzgoj i vlasništvo Dijane Tomašegović Tomić. Tu je i odrasla ženka Glamour Shine Just Shut Up And Kiss Me, znana kao Jenny, uzgoj i vlasništvo Marijane Račić, te odrasli mužjak, tri i pol godine stari međunarodni šampion Blondilex Braveheart, uzgoj i vlasništvo Dijane Tomašegović Tomić.

5
| Foto: Dijana Tomašegović Tomić

- Bilo je fantastično biti dijelom ovog događaja, na kojem se okupio čak 361 zlatni retriver, poručila je Marijana Račić. 
Svi su ovi retriveri potom pozirali pred ruševinama dvorca u kojem je začeta njihova pasmina.

A na pitanje kako su, nakon poziranja za milijenijsku fotografiju bez vlasnika, znali doći do svojih pasa i pronaći ih u toj rekordnoj skupini nevjerojatno stabilnih i pametnih životinja, Marijana i Dijana odgovoraju: Ne biste vjerovali, ali  mi znamo prepoznati svoje pse! 

U sklopu festivala održana je i izložba, a na njoj je bilo i smijeha, kaže Dijana Tomašegović Tomić:

- U sklopu izložbe je parada šampiona. Svaki učesnik dobije krasnu rozetu, oko ogromnog ringa je puno publike i onda voditelj glasno najavi psa po imenu. Ti utrčiš s njim, napraviš počasni krug, postaviš ga u stav i još jedan krug dok ti svi plješću. U međuvremenu taj voditelj čita rezultate psa (šampionate, BIS plasmane, plasmane u grupi, radne ispite itd.) i na koncu treba reći tko je vlasnik psa. I tako smo došli na red Bronco i ja. Sve je bilo super dok voditelj nije probao izgovoriti moja prezimena. Nakon par minuta borbe, rekao je: 'Owned by this lady' i pokazao rukom na mene! Svi smo se nasmijali do suza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.