Viral

Komentari 2

Milijunašu spasili psa pa im je platio reklamu od 6 mil. dolara

Milijunašu spasili psa pa im je platio reklamu od 6 mil. dolara

Ovo je nevjerojatna prilika ne samo za Sveučilište Wisconsion i Veterinarsku školu, već i za veterinarstvo u cijelom svijetu, rekao je Mark Markel, dekan veterinarske škole

David MacNeil, osnivač tvrtke WeatherTech je u znak zahvalnosti veterinarima koji su njegovog psa izliječili od raka, platio reklamu na Super Bowlu. Kaže da je ga koštala oko 6 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO

Umjesto da kao znak zahvalnosti njima uplati taj novac, rekao je da želi da gledatelji podrže rad bolnice svojim donacijama.

Pas imena Scout (engl. izviđač) koji se liječi od raka u Školi veterinarske medicine Sveučilišta u Winsconsonu u reklami će imati glavnu ulogu.

Scout je zlatni retriver i neslužbena maskota za tvrtku "WeatherTech". Weather Tech izrađuje automobilske dodatke poput prilagođenih prostirki, ali i proizvode za dom i kućne ljubimce.

Na ljeto 2019. godine, Scoutu je dijagnosticiran tumor na srcu, odnosno agresivan karcinom zidova krvnih žila. 

Prognoza nije bila dobra, a njegovom su vlasniku rekli kako mu je ostalo manje od mjesec dana života.

- Nakon što smo saznali dijagnozu vratili smo se doma. Scout je stajao u kutu sobe i veselo je mahao svojim repom. U tom sam trenutku pomislio da nema šanse da uspavam svog psa. Jednostavno nisam htio - prenosi NBC News.

Scout je tada došao u bolnicu sveučilišta gdje je odmah podvrgnut kemoterapiji i zračenju, ciljanom za vrstu tumora kojeg je imao.

Otprilike mjesec dana kasnije, njegov se tumor smanjio za oko 78 posto, a onda i za 90 posto. Danas je Scout gotovo potpuno zdrav pas.

- Scout je savršen pacijent jer dobro podnosi više načina terapije. Njegov primarni tumor je dobro reagirao na liječenje, a uspjeli smo održati njegovu kvalitetu života na vrlo visokoj razini - rekao je David Vail , profesor komparativne onkologije koji ga je liječio. 

 - Na kraju dana, Scoutova kvaliteta života najvažnija je briga njegove obitelji, kao što je i naša - kaže onkolog.

WeatherTech je tako odlučio odlučio proslaviti Scoutovu drugu priliku za životom i staviti ga u reklamu za Super Bowl zajedno s doktorima koji su mu spasili život.

- Ovo je nevjerojatna prilika ne samo za Sveučilište Wisconsion i Veterinarsku školu, već i za veterinarstvo u cijelom svijetu - rekao je Mark Markel, dekan veterinarske škole.

- Toliko je onog što danas znamo o dijagnostic i liječenju raka u veterini. Oduševljeni smo s gledateljima super Bowla podijeliti kako naša profesija mijenja živote poput Scoutovog - ispričao je Markel.

Scoutov vlasnik, David McNeal rekao je da se nada da će reklama potaknuti razgovor o raku koji najčešće pogađa pse. Prema statistikama Sveučilišta u Winsconsonu rak je najveći uzrok bolesti i smrti kod starenja pasa.

Reklama je snimljena u prosincu i traje 30 sekundi, a prikazat će se tijekom druge četvrtine Super Bowla na Foxu.