Obavijesti

Viral

Komentari 2

Milijunašu spasili psa pa im je platio reklamu od 6 mil. dolara

Milijunašu spasili psa pa im je platio reklamu od 6 mil. dolara
5

Ovo je nevjerojatna prilika ne samo za Sveučilište Wisconsion i Veterinarsku školu, već i za veterinarstvo u cijelom svijetu, rekao je Mark Markel, dekan veterinarske škole

VIDEO

David MacNeil, osnivač tvrtke WeatherTech je u znak zahvalnosti veterinarima koji su njegovog psa izliječili od raka, platio reklamu na Super Bowlu. Kaže da je ga koštala oko 6 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO

Umjesto da kao znak zahvalnosti njima uplati taj novac, rekao je da želi da gledatelji podrže rad bolnice svojim donacijama.

Pas imena Scout (engl. izviđač) koji se liječi od raka u Školi veterinarske medicine Sveučilišta u Winsconsonu u reklami će imati glavnu ulogu.

Scout je zlatni retriver i neslužbena maskota za tvrtku "WeatherTech". Weather Tech izrađuje automobilske dodatke poput prilagođenih prostirki, ali i proizvode za dom i kućne ljubimce.

Išla ovca u dućan: Prošetala po trgovini, mesar ju istjerao van
Išla ovca u dućan: Prošetala po trgovini, mesar ju istjerao van

Na ljeto 2019. godine, Scoutu je dijagnosticiran tumor na srcu, odnosno agresivan karcinom zidova krvnih žila. 

Prognoza nije bila dobra, a njegovom su vlasniku rekli kako mu je ostalo manje od mjesec dana života.

- Nakon što smo saznali dijagnozu vratili smo se doma. Scout je stajao u kutu sobe i veselo je mahao svojim repom. U tom sam trenutku pomislio da nema šanse da uspavam svog psa. Jednostavno nisam htio - prenosi NBC News.

Scout je tada došao u bolnicu sveučilišta gdje je odmah podvrgnut kemoterapiji i zračenju, ciljanom za vrstu tumora kojeg je imao.

Otprilike mjesec dana kasnije, njegov se tumor smanjio za oko 78 posto, a onda i za 90 posto. Danas je Scout gotovo potpuno zdrav pas.

- Scout je savršen pacijent jer dobro podnosi više načina terapije. Njegov primarni tumor je dobro reagirao na liječenje, a uspjeli smo održati njegovu kvalitetu života na vrlo visokoj razini - rekao je David Vail , profesor komparativne onkologije koji ga je liječio. 

 - Na kraju dana, Scoutova kvaliteta života najvažnija je briga njegove obitelji, kao što je i naša - kaže onkolog.

WeatherTech je tako odlučio odlučio proslaviti Scoutovu drugu priliku za životom i staviti ga u reklamu za Super Bowl zajedno s doktorima koji su mu spasili život.

- Ovo je nevjerojatna prilika ne samo za Sveučilište Wisconsion i Veterinarsku školu, već i za veterinarstvo u cijelom svijetu - rekao je Mark Markel, dekan veterinarske škole.

- Toliko je onog što danas znamo o dijagnostic i liječenju raka u veterini. Oduševljeni smo s gledateljima super Bowla podijeliti kako naša profesija mijenja živote poput Scoutovog - ispričao je Markel.

Scoutov vlasnik, David McNeal rekao je da se nada da će reklama potaknuti razgovor o raku koji najčešće pogađa pse. Prema statistikama Sveučilišta u Winsconsonu rak je najveći uzrok bolesti i smrti kod starenja pasa.

Reklama je snimljena u prosincu i traje 30 sekundi, a prikazat će se tijekom druge četvrtine Super Bowla na Foxu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu

Danas je međunarodnom izložbom pasa, na kojoj je prijavljeno gotovo 4.000 ljubimaca iz cijelog svijeta, počelo zagrijavanje za najveći svjetski kinološki spektakl. Prijenose finala uživo možete pratiti na 24sata!
Zagrepčanka: Mama je izgubila zlatnu narukvicu. 'Tko je nađe, može 10 dana s obitelji na Brač!'
NESTALA NA GROBLJU

Zagrepčanka: Mama je izgubila zlatnu narukvicu. 'Tko je nađe, može 10 dana s obitelji na Brač!'

Narukvica je bila vjenčani poklon od tate i ima ogromnu sentimentalnu vrijednost. Ako se kojim slučajem nalaznik nalazi u grupi, neka zna da će biti materijalno nagrađen za pronalazak, napisala je žena