Obavijesti

Viral

Komentari 20

Misterij savršeno prerezane gromade: Ne, nisu alieni...

Misterij savršeno prerezane gromade: Ne, nisu alieni...

Pogledajte malo bolje i vidjet ćete zašto je ova stijena u posljednje vrijeme jedna od omiljenih tema teoretičarima zavjere. Izgleda kao da ju je netko savršeno prepolovio, milimetarski precizno.

VIDEO

Na sjeverozapadu Saudijske Arabije stoji gromada visoka deset i široka sedam metara. Sad se vjerojatno pitate u čemu je stvar, stijene u pustinji nisu ništa neobično. Pogledajte malo bolje i vidjet ćete zašto je baš ova stijena u posljednje vrijeme jedna od omiljenih tema teoretičarima zavjere. Izgleda kao da ju je netko savršeno prepolovio, milimetarski precizno.

Alieni ne isprobavaju super-oružje u pustinji

Gromadu su nazvali Al Naslaa i čini se da je na njoj urezan čovjek na konju. No više od onoga što je urezano ljude muči taj savršeni presjek. Brzo je to završilo i na Redditu. Naravno, nije dugo trebalo da ljudi ovo povežu s vanzemaljcima.

- Moraju biti vanzemaljci, tko bi drugi ovo uspio - kaže jedan na Redditu, a s njim se složilo i dosta drugih komentatora.

Jedan od njih ima teoriju da su se alieni zaigrali s nekakvim superlaserom kojeg su htjeli isprobati na udaljenom planetu. I baš su izabrali Zemlju i bum. Pogodili kamen u pustinji i prepolovili ga. Geologinja Cherry Lewis ih je razočarala.

- Ovakva pukotina obično nastaje prirodnim procesom kad kroz pukotine na stijeni uđe voda. Kad temperatura padne, voda se zamrzne i širi i to uzrokuje pucanje. To se ponavlja tijekom tisuća godina dok kamen jednostavno ne pukne - objasnila je Lewis koja radi na sveučilištu u Bristolu.

Nekima se, zbog čudnog načina na koji stijena stoji, čini da se ovdje zapravo radi o dvije odvojene stijene. No geologinja Lewis kaže da je prilično sigurna kako je ovo bila jedna stijena koja je prepolovljena usred prirodnih fenomena.

Upravo zbog tih fenomena karakterističnih za pustinjske dijelove, poput erozije vjetra, stijena stoji na ovakav način. To bi moglo objasniti i zašto je jedna strana stijene glatka, a druga nije. Ova glatka vjerojatno je bila izložena jačim vjetrovima.

Lewis dodaje kako nije isključeno da je netko izrezao stijenu.

- Pogledajte Stone Henge, nije nemoguće. 

Geolog Tim Reston, profesor na sveučilištu u Birminghamu, kaže da je ovdje posrijedi vjerojatno prirodni fenomen.

- To je priroda, pritisak tijekom širenja vode koja se tijekom godina zamrzava i led se topi. Pa se to ponavlja. Uz to i eroziju, dobijemo ovo - rekao je profesor Reston za Daily Mail.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'
URNEBESNI KOMENTARI

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'

'Joj pa i u Austriji se tako radi', napisao je jedan korisnik društvene mreže. 'Čovjeku se nešto prosulo po tepihu pa ispire...', dodao je drugi
Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!
RETRIEVER WEEKEND

Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!

U prostranom parku Osnovne škole Eugena Kvaternika, osim specijalnih izložbi retrievera iz cijelog svijeta, bit će predstavljeni i psi za traženje droge i eksploziva. spasilački i potražni psi te terapijski i psi pomagači