Viral

Komentari 47

Misteriozna rana Kim Jong Una: Snimili ga s flasterom i mrljom na glavi - što mu se dogodilo?

Misteriozna rana Kim Jong Una: Snimili ga s flasterom i mrljom na glavi - što mu se dogodilo?

Oko 37-godišnjeg korejskog vrhovnog vođe šire se razne špekulacije od kada je početkom ove godine izgubio dosta kilograma. Tamnu mrlju Korejci su primjetili prvi put sredinom srpnja...

Vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong Un na zatiljku glave nosi veliki flaster koji pokriva veliku tamnu 'mrlju', a Korejci su počeli još više nagađati o njegovom 'narušenom' zdravlju.

Tamnu mrlju, ranu zelenkaste nijanse, Korejci su primjetili prvi put sredinom srpnja, pokrivenu flasterom ili bez, kada je prisustvovao nizu događaja uključujući vojnu paradu i sastanak s veteranima. Pretpostavlja se da je to bilo iza 11. srpnja jer je tada viđen na nastupu glazbenika, a tada nije imao 'ranu', piše Daily mail.

Oko 37-godišnjeg korejskog vrhovnog vođe šire se razne špekulacije od kada je početkom ove godine izgubio dosta kila. Kim Jong Un visok je oko 170 cm, a prije je težio i do 140 kg. Nagađa se da je izgubio od 10 do 20 kila. Prošle je godine propustio obilježavanje rođendana svog pokojnog djeda, a bio je odsutan iz javnosti 20-ak dana.

Državni mediji u lipnju su opisivali Kima kao 'mršavog' i 'da lomi srca građana' u očitom nastojanju da izazovu suosjećanje zbog javnog priznanja 'velike krize' koju je izazvala pandemija. Analitičari kažu da Pyongyang koristi Kimovu pojavu kao način da ga proslavi predstavljajući ga kao 'predanog, vrijednog' vođu dok se zemlja bori s krizom s hranom i drugim izazovima.

- Poruka koju Pjongjang šalje je da je Kim vođa koji jako puno radi za svoj narod čak i u mjeri u kojoj preskače obroke i gubi na težini - rekla je za AFP istraživačica Ahn Chan-il.

Combination photo of North Korean Leader Kim Jong Un speaking in Pyongyang

Ovo nije prvi put da je Jung Un viđen s nekom neobičnom ranom na svom tijelu. U svibnju prošle godine imao je tamnu mrlju na svom zglobu, a medicinski stručnjaci utvrdili su da je riječ o ubodima igle zbog operacije srca.

Kimovo zdravlje godinama je predmet međunarodnih nagađanja jer bi njegova smrt pokrenula pitanja o nasljedstvu i stabilnosti u zemlji s nuklearnim oružjem. Poznat kao žestoki pušač i veliki 'žderač', Kim Jong Un je većinu svog života bio pretio, a s godinama je samo dobivao na težini. Nastavio je tradiciju 'pretilosti' od svog oca Kim Jong-II i djeda Kim II-Sunga, koji su također pušili. Obojica su umrli od srčanog udara.

Kimov osobni život obično je tabu tema za sjevernokorejske državne medije, a Pjongjang nikada nije ni potvrdio koliko djece ima.

No, KCTV je prošlog mjeseca emitirao isječak neimenovanog stanovnika glavnog grada koji tvrdi da su svi u zemlji "slomljeni" zbog njegovog "mršavog" stanja.

- Vidjeti našeg cijenjenog vođe kako izgleda mršavo najviše slama srca naših ljudi. Svi govore da im odmah oči zasuze - rekao je.

- Nitko ne može znati zašto je smršao - rekao je za AFP Yang Moo-jin, profesor Sveučilišta korejskih studija i dodao kako je vjerojatno riječ o propagandi.

- Ono što je jasno jest da režim želi da svijet misli da njegovi ljudi vole brigu za svog vođu, do točke u kojoj bi plakali zbog njegove mršavije pojave - objasnio je.