Viral

Komentari 28

Mnogi mu vjeruju: 'Bio sam u raju, a dokaz mi je ovaj 'selfie'

Mnogi mu vjeruju: 'Bio sam u raju, a dokaz mi je ovaj  'selfie'

Kontroverzni televizijski propovjednik iz Južnoafričke Republike tvrdi da se na uskršnje jutro 'uzdigao u raj', a dokaze za to objavio je na Facebooku...

Reggie Yates čovjek je koji je propovjedništvom zaradio milijune i u tome nije sam. Televizijsko propovjedništvo je primjerice u SAD-u i nekim afričkim zemljama uzelo toliki zamah da propovjednici žive u ogromnim vilama i putuju privatnim avionima. Neki od njih pak u želji za pažnjom idu još i dalje. 

Jedan od njih je i Yates, jedan od najpoznatijih propovjednika iz Južnoafričke Republike. On je naime svojim sljedbenicima svečano objavio kako se za vrijeme uskršnje propovjedi 'uzdigao u raj', te kako za to ima i dokaze

- Propovjednik je bio u raju za vrijeme propovjedi, a istog se dana vratio na Zemlju. Kada je bio tamo, napravio je nekoliko fotografija sa Samsungom Galaxyjem S5 kako bi ih mogao pokazati ljudima na zemlji ukoliko mu neće vjerovati, izjavio je mrtav-ozbiljan Yatesov glasnogovornik za lokalne medije. 

Njegove su tvrdnje u sljedećih nekoliko dana bile toliko izložene ismijavanju, da je propovjednik odlučio 'promijeniti ploču'. Rekao je kako je to bila samo nepromišljena šala za 'Prvi april', u što, naravno, nije povjerovao baš nitko. 

Želite li znati zašto? Pa recimo samo da je ovo tek jedna od fotografija za koje je Yates tvrdio da ih je napravio u raju:

Iako samoprozvani propovjednici svakoga dana 'žongliraju' s ovako bizarnim besmislicama, ljudi im i dalje doniraju velike količine novca i omogućuju im nevjerojatno raskošan život čak i u siromašnijim sredinama.