Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Najmlađa stanovnica ZOO-a u Zagrebu dobila je ime - Tara!

Riječ je o starom imenu koje na različitim jezicima ima različita značenja – od zvijezde do brda. U ovom dijelu Europe ime se vezuje i uz istoimenu rijeku te planinu

Foto: ZOO

Najmlađa stanovnica zagrebačkog ZOO-a je dobila ime Tara. U izboru imena sudjelovalo je 280 građana. Između nekoliko stotina predloženih imena među kojima su Ida, Nora, Lulu i Tasha, ocjenjivački je sud izabrao ime Tara.

Riječ je o starom imenu koje na različitim jezicima ima različita značenja – od zvijezde do brda. U ovom dijelu Europe ime se vezuje i uz istoimenu rijeku te planinu.

- Svaki put kad biramo ime nekome od mladunaca iz Vrta, pred nama je uistinu izazovan posao. Želimo da ime bude posebno, ali i da odgovara vrsti te osobnosti životinje. Nadamo se da će posjetitelji biti zadovoljni imenom izabranim za našu ljupku tapiricu. Budući da je majušna tapirica puna točkica i šara, i u rimi joj odgovara ime Tara - rekao je je Igor Franić, edukator u Vrtu.

Jednomjesečna Tara lijepo napreduje. U suncem okupanoj vanjskoj nastambi u stopu prati roditelje – Adinu i Robija. Pažljivim njuškanjem i razgledavanjem upoznaje svijet.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message