Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Napuštena magarica Mija više nije sama i ostaje na Kapriju

Magarica koja je na nenaseljenom otočiću Ravanu bila najvjerojatnije od veljače neće se vratiti vlasniku, iako ga je policija pronašla. Zasad ostaje s čovjekom koji ju je spasio i dovezao na otok Kaprije.

Foto: Facebook / Tribunjski tovar
8 komentara

Nakon što je pronašla vlasnika magarice koja je neodređeno vrijeme sama provela na otočiću Ravan, šibenska policija je utvrdila da ju vlasnik nije zanemarivao ili napustio..

- Okolnosti zanemarivanja i napuštanja životinje nisu utvrđene. Naš je posao bio utvrditi je li u toj priči bilo prekršaja, a gdje se sada magarica nalazi, to nije u našoj domeni, izjavila je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor za ŠibenikIn

Podsjećamo, magaricu je s nenaseljenog otočića spasio Bernard Roca, vlasnik restorana na Kapriju. Magarici je pružio dom uz svoj restoran, dao joj ime Mija, a lokalno stanovništvo i gosti joj svakodnevno donose mrkvu i kupus u kojima, kaže Roca, baš uživa. 

- Puno je dobrote među ljudima, a ona je pravi hit! Dobra je tovarica, ide za nama, sluša nas i kao da osjeća neku zahvalnost jer zbog nas više nije sama na zvizdanu, kaže Roca. 

- E sad, dokad će ona biti kod nas, ne znam… Vlasniku ona više ne treba i zato mu odgovara da je tu, a kako će biti kasnije, vidjet ćemo. Ponudio sam mu da je otkupim. Znate, to je naša najzaštićenija vrsta tovara, dalmatinski sivac. 

- Ona je njemu jednostavno smetala. Ljudi se bave nečim dok imaju poticaje, a kad ih prestaju primati odustanu. Tako je i ona završila na Ravanu. Da je stvarno želi i da mu treba nikad je ne bi držao tamo, još samu. Koliko sam čuo, još je od veljače sama na tom otoku, rekao je Roca za ŠibenikIn koji je s vlasnikom dogovorio da će magarica Mija ostati kod njega, a fotografije s Facebook stranice 'Tribunjski tovar' pokazuju da je Mija sad sretna i da više nije usamljena. 

Foto: Facebook / Tribunjski tovar

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message