Nostradamus je znao točno kad će umrijeti. Za 2024. godinu je predvidio jezive katastrofe... | 24sata
Obavijesti

Viral

Komentari 42

Nostradamus je znao točno kad će umrijeti. Za 2024. godinu je predvidio jezive katastrofe...

Nostradamus je znao točno kad će umrijeti. Za 2024. godinu je predvidio jezive katastrofe...

Pisao je u stihovima na dvosmislen način i upotrebljavao francuske, talijanske i grčke riječi. Za pisanje na taj način imao je dva dobra razloga...

VIDEO

Na današnji dan, davne 1566. godine, preminuo je čovjek koji je postao sinonim za proročanstva - Michel de Nostredame, svima poznatiji samo kao Nostradamus. O njegovim proročanstvima i danas se raspravlja, i dalje ima onih koji vjeruju kako je ovaj čovjek vidio daleko u budućnost. Proročanstva su pisana tako da se mogu shvatiti na više načina, pa se poneki kod svake katastrofe sjete nečega što je Nostradamus zapisao...

POGLEDAJTE VIDEO: Navodni neljudski ostaci u Meksiku

Pokretanje videa...

Prikazani navodni neljudski ostaci u Meksiku 00:51

Najpoznatiji svjetski prorok Nostradamus, pravog imena Michel de Nostredame, rodio se 14. prosinca 1503. godine u gradiću Saint Remy de Provence u francuskoj pokrajini Provansi. Roditelji mu nisu bili plemenitog podrijetla. 

Tvrdi da je vremenski putnik iz 2858. godine: Stižu vanzemaljci i donose smrt. Upozoreni ste...
Tvrdi da je vremenski putnik iz 2858. godine: Stižu vanzemaljci i donose smrt. Upozoreni ste...

Nostradamus je navodno bio najstariji od petero braće, prema nekim izvorima braće je bilo čak devetero. Za Nostradamusovo školovanje bio je zadužen djed Jean, otac Nostradamusove majke.

Djed je radio kao liječnik, dobro upućen u tajne ljekovitog bilja, te je unuka podučavao grčkom, latinskom i hebrejskom jeziku, kao i matematici i astrologiji.

Nakon djedove smrti roditelji su Nostradamusa poslali na školovanje u Avignon. Tada se počeo zanimati za astrologiju. Kasnije je upisao studij medicine u Montpellieru, ali nije ga završio... Navodno su mu na studiju zamjerali što je radio kao 'apotekar', što je za doktore bilo 'niže zanimanje'. Kasnije je putovao po ruralnim dijelovima Francuske kako bi pomogao oboljelima od kuge. Pokazao se uspješan u tom poslu.

Početkom 1530-ih  Nostradamus je oženio lijepu djevojku o kojoj ne postoje gotovo nikakve informacije. Navodno se zvala Henriette d'Encausse. U braku im se dobili dvoje djece, ali sreća nije dugo trajala. Epidemija kuge zahvatila je gradić Agen u kojem su živjeli te su Nostradamusova djeca i supruga preminuli od opake bolesti. 

Jeziva proročanstva babe Vange za budućnost: 'Stiže nam užasna bolest. Ovo će biti kraj ljudi...'
Jeziva proročanstva babe Vange za budućnost: 'Stiže nam užasna bolest. Ovo će biti kraj ljudi...'

Kasnije je dobio još šestero djece s iznimno bogatom Annom Ponsarde

Predvidio vlastitu smrt

Proročanstvima se počeo baviti oko 1550. godine. Glavni izvor iz kojeg je crpio svoja proročanstva bila je knjiga De Mysteriis Egyptorum. Za proročanstva i okultno se navodno počeo zanimati nakon povratka s putovanja u Italiju. Što je tamo vidio ili doživio, nije poznato. 

Do 1555. završio je prvi dio proročanstava koja se odnose na događaje od njegova vremena pa do kraja svijeta. Pisao je i almanah, u principu 'primitivnu' novinu, koja je bila poprilično popularna. 

Mračna proročanstva 'Živućeg Nostradamusa': Zemlju prekriva tama, stiže pogubna pandemija
Mračna proročanstva 'Živućeg Nostradamusa': Zemlju prekriva tama, stiže pogubna pandemija

Pisao je u stihovima na dvosmislen način i upotrebljavao francuske, talijanske i grčke riječi. Za pisanje na taj način imao je dva dobra razloga. Postojala je opasnost da ga Crkva proglasi heretikom, a i nije želio da za proročanstva znaju oni koji su 'neupućeni'- Proročanstva, iako nedovršena, ugledala su svjetlo dana.

Neki izvori tvrde da je inspiraciju dobivao meditirajući, a ponekad i pod utjecajem slabijih halucinogena. Tijekom meditacije najviše se koncentrirao na vodu ili vatru. 

Jeziva priča ledi krv u žilama: 'U sjeni sam vidio tu figuru, a onda je počelo... Ova kuća je ukleta'
Jeziva priča ledi krv u žilama: 'U sjeni sam vidio tu figuru, a  onda je počelo... Ova kuća je ukleta'

Oporuku je napisao 17. lipnja 1566., a 1. srpnja slugi je rekao kako ga idućeg jutra neće više vidjeti živog. I pogodio je... Umro je 2. srpnja. 

Predvidio dva svjetska rata?

Nostradamus je, smatraju njegovi pobornici, predvidio dva svjetska rata i smrt trojice članova obitelji Kennedy. Za početak 3. svjetskog rata napisao je da će se dogoditi u sedmom mjesecu novog tisućljeća  napadom na veliki grad, što, smatraju pojedini, pretvoreno u gregorijanski kalendar znači rujan, a u rujnu 2001. je Al-Qaida napala New York. 

Neke katrene, opet smatra dio analitičara, ukazuju na napad atomskom bombom koja je razorila Hirošimu i Nagasaki u 2. svjetskom ratu.  

“U zemlji izlazećeg sunca bit će velika vatra, Buka i svjetlost na sjever uz huku, U krugu sve živo satra, Glad, jauci, i krici uz ognjenu buku.“ 

Jedno Nostradamusovo jezivo proročanstvo već se ostvarilo za 2024.: Evo što je još predvidio
Jedno Nostradamusovo jezivo proročanstvo već se ostvarilo za 2024.: Evo što je još predvidio

“Poslije velikog sukoba veći se sprema, Vatrena kiša, bol, glad, krvarenje, Prvi traje tri i još pola ljeta, Drugi je strašniji, nebo sipa oganj i uništenje.“ zapisao je Nostradamus.

Vodeći stručnjaci za Nostradamusa, među kojima je najpoznatiji Nijemac Kurt Allgeier, uporno su tvrdili da će se sva proročanstva ispuniti u našem vremenu. Napad na 'Blizance' u New Yorku i zgradu Pentagona, početak je jednog strašnog razdoblja, tvrdio je Nostradamus, smatraju oni koji su analizirali njegova djela. 

Nabrojao je 19 gradova koji bi posebno trebali paziti na terorističke, ali i atomske napade.    

Prva katrena iz koje se može iščitati proročanstvo napada 11. rujna predviđa 'veliki grom' koji će odjeknuti u 'Božjem gradu'.

''U božanskom gradu bit će veliki grom. Dva brata će razoriti Kaos, a dok utvrda ostaje umrijet će veliki vođa. Treći svjetski rat će početi dok će gorjeti veliki grad'', pisao je Nostradamus.

“U vatri, što će pasti s neba, sagorjet će gotovo čitav Pariz. Urna prijeti i Deukalionu. Sardinija će biti ugrožena punskom flotom. To će se dogoditi kada Sunce napusti Vagu.”

Mark Zuckerberg gradi tajni bunker na Havajima: 'Sprema li se za apokalipsu? Ima i zalihe!'
Mark Zuckerberg gradi tajni bunker na Havajima: 'Sprema li se za apokalipsu? Ima i zalihe!'

Proročanski stihovi su upozorenje, koje se odnosi na Pariz, opet govore 'stručnjaci za Nostradamusa'. Iako se u originalu direktno ne spominje, ime Pariz, ali ime 'cite', odnosno 'grad', kod Nostradamusa se uvijek odnosi upravo na Pariz. Pojam urne koristio je za ono što bi mi danas nazvali atomskom bombom, tvrde oni koji su analizirali njegove radove.

Što je Nostradamus predvidio za 2024. godinu?

Britanski Daily Star objavio je početkom godine popis njegovih navodnih proročanstava posvećenih 2024. godini.

- Opasni val donosi veliku glad - napisao je Francuz. 

Neki ovo proročanstvo tumače kao dolazak neke bolesti koja će uništiti usjeve, drugi smatraju da je opasni val tsunami...

- Crveni suparnik postat će blijed od straha, veliki ocean postaje užasavajuće mjesto - zapisao je Nostradamus.

Mnogi su u 'crvenom suparniku' prepoznali Kinu, dok je 'veliki ocean', smatraju, Indijski ocean. Prema ovom proročanstvu, smatra dio poklonika Nostradamusa, slijedi nam novi veliki rat... 

- Kralja s otoka protjerat će sila. Zamijenit će ga onaj koji nema oznaku kralja - predvidio je Nostradamus za 2024. godinu. Mnogi su ovo proročanstvo povezali s kraljem Charlesom.

- Kralj bi zaista moga odstupiti zbog napada na njega i suprugu Camillu - veli za Daily Star autor knjige 'Nostradamusova proročanstva' Mario Reading. 

Nostradamus je za 2024. predvidio i dolazak novog pape, kao i brojne druge prirodne katastrofe...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

'Imam najveći krastavac u selu, svi ga dolaze gledati! Zalijevam ga u haljini, izgleda da to voli...'
KRALJ VRTA

'Imam najveći krastavac u selu, svi ga dolaze gledati! Zalijevam ga u haljini, izgleda da to voli...'

Aleksandra Rodić kraj Garešnice uzgojila je megakrastavac od 87 cm. Cijelo selo dolazi ga gledati. I svaki dan naraste za dva centimetra
Koji od ovih auta vrlo riskantno vozi? Rijetki vide, a mozgalica vam pokazuje koliko ste vješti!
AJMOOO VOZAČI!

Koji od ovih auta vrlo riskantno vozi? Rijetki vide, a mozgalica vam pokazuje koliko ste vješti!

'IZOŠTRITE VID' :) Ova zagonetka pokazuje kakve su vam promatračke sposobnosti. Vidite li koje je vozilo problematično?