Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ove će vas reklame iz 'Juge' vratiti u bezbrižno djetinstvo

Osim po nenadmašnoj filmskoj ostavštini i legendarnom glazbenom 'Novom valu' bivše države, mnogi od vas svojeg će se djetinstva sigurno prisjetiti i uz legendarne televizijske reklame.

Autor Marin Zdelar

Danas, kad nas prate gotovo u stopu, bilo da ste ispred televizora, za računalom, na mobitelu ili u kinu, reklame su nam postale poprilično mrske; nerijetko nas prekidaju usred omiljene playliste na YouTubeu ili u kritičnom trenutku ultranapetog trilera zbog čega su, ne jednom, bili upokojeni brojni 'daljinci'. 

No, svi oni u danas najboljim godinama (tu sad uz zadovoljan cerek klimate glavom) sjećaju se nekih drugačijih vremena - vremena kad se Bronhi mogao dobiti samo kod babe ('To ti je dobro za sinuse!), Njofra samo jednom godišnje, a Cedevita od dobrostojeće tete iz dalekog i misterioznog grada. 

Baš poput okusa i mirisa slatkiša i sokova iz djetinstva. isto tako pamtimo i reklame kojima su se ti proizvodi promovirali na glomaznim televizorima zaobljenih ekrana. Upravo su reklame ono na što vas danas želimo podsjetiti, a one će vas, sigurni smo, lansirati u vrijeme kad ste bili mlađi i mnogo bezbrižniji nego danas. 

Pa eto, nek vam je u slast!

505 sa crtom

Ledolina

Slatka tajna

Kraš Express

Radenska

Bronhi

Sladoledi 'Pekabela'

Cedevita

Čarli

Zastava

Kinder Lada

Cockta

Pipi

Plazma keksi

Frondi keksi

Nugatino

Čarape 'Udarnik'

Amela Karamela

Hardy

Komentari 188
Komentiraj, znaš da želiš
 • Avatar Dévény
  Dévény Četvrtak, 09.05.2019. u 08:32

  1. Dio -...Jugoslavija je bila stvarno zemlja bezbriznog djetinstva,, jer su brige imali roditelji bake i djedovi, ali dobro. To je bila jedna zemlja gde je bilo svega i sve je bilo najbolje. Nitko ništa nije radio (ili malo je tko radio), a svi su sve imali. I kad nemaš, uzmes od poduzeca, il neki od onih kredita koji se nikad ne vracaju, sve se to lijepo rasporedi na drustvenu zajednicu, i super svima! Svi nas voljeli i svi nam zavidjeli, a tek pasos/putovnica sto nam bio crven i lijep! Na more ides kad hoces i di hoces i zezas domoroce, onako gospodski. Vojska ko zemlja - sve na razin, sve najbolje, pricalo se da smo bili 4 sila u Europi, ali ja iskreno mislim da smo bili i prva, ako Europu i SSSR ne racunamo . I svi su voljeli vojnika, cudo jedno! Odes u najgora cetnicka mjesta u Srbiji i Bosni , i najgora ustaska u Hrvatskoj i Bosni - utrkuju ko ce ti prvi pivu platiti. A tek Tito! Da vidis kad ON nekom kaze "Ne!"! Pa sve se trese, cjeli je svijet drhtao od nas, svi znali tko smo i gdje smo, svi nas voljeli! Crnci i zutci te vole, Englezi te vole, Amerikanci te vole, Sovjeti(Rusi), cudo jedno! Svi pitaju kolko ti dolara/dojcmaraka/svicaraca/funti/jena treba, samo da bi i ti njih volio, tolko im stalo bilo do nas i nase SFRJ! Pa kad si gledao one sletove na stadionima... Voleli smo ga coece, EJ! I mrtvom smo mu nosili stafetu! Drug Stari, da je jos pozivio, sve bi danas drugo bilo, znao bi on kako sa ovim barabama.......nastavak sljedi dolje......

 • Default avatar - zivgo
  zivgo Četvrtak, 09.05.2019. u 10:22

  jugoslavija je bila podnošljiva za one koji su se domogli nekog od benefita a dobra onima koji su našli bunar i iz njega nekažnjeno bunarili, jer je represivni aparat bio fokusiran na hrvatsku i albansku emigraciju. neki sline za diktaturom s doživotnim predsjednikom,kultom ličnosti,obveznim vojnim rokom,brisanjem nula na novčanicama,članom 133 k.z.,eskadronima smrti,golim otokom,nestašicama,par-nepar,skrivenih 200dem-a u gaćama kada se išlo u trst po traperice,kavu,deterdžent,pastu za zube...neupitno je da će za vođom sliniti i u s.koreji,ne zato što im je bilo apsolutno bolje već zato što su bili dominantni u svom okruženju.

 • Default avatar - IlijanMax
  IlijanMax Četvrtak, 09.05.2019. u 07:09

  Vratit će me na vrijeme kad je bilo redukcije struje, vožnje par ne par, bonova, dokidanja demokratskih prava. Reci te za koga je to bilo bezbrižno.

Message