Viral

Komentari 561

Tek mi je 112: Ovo je Emilio, najstariji muškarac na svijetu

Tek mi je  112: Ovo je Emilio, najstariji muškarac na svijetu

Emilio danas ima 112 godina, a kao prvorođeni sin imao je važnu ulogu u kućanstvu. Radio je na farmi, brinuo o kućanstvu i mlađoj braći

Najstariji muškarac na svijetu ima 112 godina i živi u Puerto Ricu objavili su u srijedu iz Guinnessove knjige rekorda.

Emilio 'Don Millo' Flores Márquez rođen je 8. kolovoza 1908. u Karolini u Puerto Ricu

 - Flores Márquez je rođen 8. dana 8. mjeseca u 8. godini 20. stoljeća! - rekao je Craig Glenday, glavni urednik Guinnessove knjige rekorda.

Kao drugo najstarije od 11 djece, Flores Márquez je od malih nogu radio na očevoj farmi šećerne trske. Bio je odgovoran za zalijevanje i utovar šećerne trske u vagone za prijevoz. Kao prvorođeni sin svoje obitelji, također je bio zadužen za obavljanje kućanskih poslova i pomagao oko braće i sestara.

- Bio sam najstariji, pa sam sve radio. Čistio sam, pobrinuo bih se za braću i sve ostalo što je trebalo - rekao je Flores Márquez.

Flores Márquez je bio 75 godina u braku s Andreom Perez, a zajedno su imali četvero djece. Supruga je umrla 2010. godine, a dvoje njihove djece, Tirsa i Millito danas brinu o svom ocu. Flores Márquez također ima petero unučadi i petero praunučadi.

Sada živi u Rio Piedrasu, gdje je dobio službenu potvrdu o naslovu Guinnessovih svjetskih rekorda.

Njegovo dvoje živuće djece bilo je s njim kako bi proslavili obilježavanje cjeloživotnog postignuća.

Najstarija žena koja je ikad živjela je Jeanne Calment iz Francuske, koja je živjela 122 godine i 164 dana. Najstariji muškarac ikad je Jiroemon Kimura iz Japana, koji je rođen 19. travnja 1897., a preminuo je kad je imao 116 godina i 54 dana.

Najstarija živuća žena je Kane Tanaka iz Japan, rođena 2. siječnja 1903. Njezin rekord potvrđen je u dobi od 117 godina i 41 dan 12. veljače 2020.