Obavijesti

Viral

Komentari 12

Ovo vam je bombardirana kuća: Bolesna igračka zgrozila ljude

Ovo vam je bombardirana kuća: Bolesna igračka zgrozila ljude
1

Britanska javnost, vojni veterani, pa čak i članovi parlamenta izrazili su zgražanje zbog nove igračke koju je na tržište lansirala britanska tvornica igračaka 'Airfix'.

VIDEO

Najnovija igračka koju je britanski Airfax izbacio na tržište je, kako sami opisuju, 'model tipične prizemnice u Afganistanu koja se koristi za život ili za skladištenje'. Posebnu joj pak vjernost, navode, daju srušeni zidovi. 

Izravna je to referenca na ratno stanje u Afganistanu i desetke tisuća kuća srušenih ili oštećenih u bombardiranjima. Paket dolazi u nekoliko varijanti, a cijena mu je oko tristotinjak kuna. 

Igračka je zgrozila britansku javnost, a uz nju se može kupiti i nekoliko modela vojnih zrakoplova koji su korišteni u bombardiranjima Afganistana. 

Samo 2017. godine u Afganistanu je poginulo 3,438, a ozlijeđeno 7,015 Afganistanaca. 

- Ovaj se sukob nije dogodio u dalekoj prošlosti, on se događa i danas. Civilno stanovništvo i dalje umire u bombardiranjima svakoga dana, a britanske snage i dalje pokušavaju zaustaviti krvoproliće. Mislim da je lansiranje ove igračke neosjetljivo te da se njom trivijalizira trauma svakodnevnog života u Afganistanu, izjavila je Madeleine Moon, članica britanskog Odbora za obranu. 

- Kada sam vidio igračku, nisam mogao vjerovati. Svi koji su vidjeli horore rata nikada ne bi poželjeli da im se djeca igraju s takvom igračkom. To je bolesno, zaključio je jedan britanski vojnik, piše Daily Mail

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.