Obavijesti

Viral

Komentari 4

Posljednje riječi: Prije smrti su tražili pića i predlagali naslove

Posljednje riječi: Prije smrti su tražili pića i predlagali naslove
7

Neki su prije smrti zažalili zbog krivih poteza tijekom života, neki su donijeli bitne zaključke ili ostavljali savjete. Donosimo osam najoriginalnijih posljednjih rečenica

VIDEO

1. ''Sada nije vrijeme za stvaranje novih neprijatelja''

Ove posljednje riječi navodno je izrekao veliki Voltaire kada ga je svećenik  prije smrti tražio da se odrekne sotone. Voltaire je godinama oštro kritizirao Crkvu, a prema nekim izvorima njegove posljednje riječi bile su ''Za Boga miloga, pustite me da umrem u miru!'' koje je uputio svećeniku. Voltaire se toliko zamjerio crkvenim velikodostojnicima da ga nisu željeli pokopati na groblju. Zato su ga njegovi prijatelji ''prošvercali'' i pokopali, ni više ni manje nego u opatiji Scellières.

2. ''Moje tapete i ja smo u smrtonosnom duelu. Netko mora otići''

Posljednje riječi Oscara Wildea odjeknule su sobom u francuskom hotelu u kojem je i preminuo. Njegov komentar odnosio se na, kako je smatrao, ružne tepete kojima su bili ukrašeni zidovi njegove sobe. One su ipak ostale, a Wilde je preminuo vjerojatno vrlo zadovoljan što ih je uspio uvrijediti. 

3. ''Što kažete na ovakav naslov? French fries (pomfrit)''

Legendarna igra riječima posljednja je izašla iz usta Jamesa D. Frencha kojeg su smaknuli na električnoj stolici. French je posljednji čovjek kojeg su u državi Oklahomi osudili na smrtnu kaznu te jedini kojeg su 1966. ubili na taj način. Isprva je trebao služiti doživotnu zatvorsku kaznu, no ubio je zatvorenika s kojim je dijelio ćeliju. 

4. ''Jedno posljednje piće, molim''

Tko bi drugi izgovorio ovakvo nešto nego li slavni Jack Daniel. Navodno ih je izrekao nekoliko sekundi prije nego je preminuo od krvne infekcije nakon što je jednog jutra nogom udario svoj sef i slomio nožni prst. Tvrtka je nastavila proizvoditi pića i iz smrti svojeg osnivača izvukla pouku koju su 2006. godine iskoristili za reklamu: Nikada ne bi trebali raditi rano ujutro. 

5. ''S te daljine ne bi ni slona pogodili''

Beskrajno ironična primjedba generala Johna Sedgwicka trebala je motivirati njegove vojnike u Građanskom ratu dok su preko prvih linija promatrali protivničke postrojbe. Kada je nakon nekoliko sekundi ni od kuda doletio metak i na mjestu ubio generala, postrojba više nije znala što bi ih to trebalo potaknuti na borbu.

6. ''Jedini si koji me je ikada razumio...ali pogrešno''

Poznati filozof Georg Wilhelm Friedrich Hegel svoje je posljednje riječi uputio najdražem studentu kako bi mu natuknuo da mora još puno učiti. Nakon što je student preuzeo Hegelove zapise i proučio ih, nije mu bilo jasno što da radi sa svojom diplomom. 

7.  ''Zavjesu ostavite unutar kade''

Nije čudno da je ovu rečenicu prije smrti izgovorio osnivač hotelijerskog carstva Hilton, Conrad N. Hilton. Možda je u ovom dubokoumnom savjetu bila tajna uspjeha lanaca hotela. 

8. ''Nikad nisam trebao prijeći sa viskija na martini''

Posljednje riječi Huphreya Bogarta imaju sličnosti s onima Jacka Daniela. Veliki glumac bio je poznat kao strastveni pušač i ljubitelj pića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Splićanin udario auto, sad traži vlasnika. Neki oduševljeni tim potezom, ali drugi baš i nisu...
ŠTO VI MISLITE?

Splićanin udario auto, sad traži vlasnika. Neki oduševljeni tim potezom, ali drugi baš i nisu...

Neki nisu oduševljeni ovim potezom: 'To nije svaka čast, već bježanje s mjesta nezgode. Zove se policija i prijavi se, a ne bježati i tražiti preko portala', napisali su mu u komentaru
VIDEO Orangutan imao ozljedu, ono što je učinio šokiralo ih je: 'Prvi put imamo sve na snimci'
NEVJEROJATNO

VIDEO Orangutan imao ozljedu, ono što je učinio šokiralo ih je: 'Prvi put imamo sve na snimci'

On je praktički koristio flaster. Činilo se da je njegovo ponašanje bilo namjerno. Selektivno je tretirao ranu biljnim sokom, rekla je doktorica biologije