Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

'Povuci, potegni, ali iščupati ne može...': Ipak su našli rješenje

BRAZIL: Maleni Arthur (2) je tijekom igre zapeo između metalnih šipki na gradilištu u Serri, na jugoistoku zemlje. Muški dio obitelji izvlačio ga je čak dva sata, a sve je snimila baka Celia

Brazil: Dječak zapeo između šipki
Foto: screenshot/YouTube
5 komentara

Uobičajena dječja igra pretvorila se u svojevrsnu dramu za dvogodišnjeg Arthura Gardinea iz Brazila. Naime, dječak je tijekom igranja zapeo glavom između dvije metalne šipke i nije se mogao izvući. Naravno, morala je reagirati njegova obitelj na čelu s ocem Rodrigom.

Akcija spašavanja nije dobro krenula jer otac, ujak i djed nisu uspjeli odgonetnuti kako izvući dječaka iz neugodne situacije, piše Daily Mail.

U jednom su trenutku čak i razmišljali da pozovu vatrogasce u pomoć, no nakon dva sata borbe na pamet im je pala ideja - umjesto da na silu izvlače dječakovu glavu, samo ga je trebalo okrenuti i provući kroz šipke na isti način na koji je i zapeo.

- Trebalo mi je više od dva sata da shvatim da se uzalud mučimo na silu. Ustvari je sve bilo pitanje fizike i jednostavnosti. Arthur zapravo nije ni ušao između šipki, a sve što je bilo potrebno učiniti je izvući ga identično kako je i zapeo, rekao je otac Rodrigo i nastavio:

- Okrenuli smo ga bočno i oslobodili. Nasreću, izašao je neozlijeđen, a ja se sramim što se nisam odmah sjetio tog jednostavnog rješenja.

Ništa, sad bar zna što napraviti idući put kad nestašni Arthur negdje zapne...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message