Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

'Prema krvi i dijelovima tijela, lavovi su pojeli tri krivolovca...'

Sjeverna Afrika: 'Iako nas rastuži kada god netko izgubi život, krivolovci su došli ubijati naše životinje. Ovo ujedno šalje vrlo uvjerljivu poruku svim krivolovcima da se neće uvijek iz svojih pohoda vratiti kao pobjednici'

Foto: Pixabay
52 komentara

Skupinu krivolovaca koja je provalila u rezervat u Sjevernoj Africi, s namjerom ubijanja nosoroga, napali su i pojeli lavovi. Prema količini krvi i dijelova tijela na mjestu događaja, barem trojicu pojele su gladne velike mačke.

Na području rezervata Sibuya Game Reserve pronađena je naime jedna glava, krvavi komadi dijelova tijela te tri para cipela. 

'Namjerili se na krive i postali večera'

- Pronašli smo dosta dijelova tijela i tri para cipela pa zaključujemo da su lavovi pojeli barem trojicu. No svugdje uokolo je visoki gustiš, pa ne isključujemo mogućnost da ih je i više nastradalo. U park su ušli naoružani lovačim puškama i sjekirama te s dovoljno hrane za nekoliko dana, pa pretpostavljamo da su došli ubiti sva četiri nosoroga koliko ih ovdje imamo - izjavio je vlasnik parka Nick Fox.

- Lavovi su naši čuvari i zaštitnici. Namjerili su se na krive i postali večera - zaključio je. 

U parku Sibuya Game Reserve koji se prostire na sedamdesetak četvornih kilometara, osim lavova i nosora žive i ostali primjerci velike afričke petorice: slona, bizona i leoparda. 

Najin and her daughter Patu, the last two northern white rhino females, graze in their enclosure at the Ol Pejeta Conservancy in Laikipia National Park RIJEČ ZAGREBAČKOG ZOO-A: 'U manje od 10 godina nestalo je 20 tisuća bijelih nosoroga!'

- Iako nas rastuži kada god netko izgubi život, krivolovci su došli ubijati naše životinje. Ovo ujedno šalje vrlo uvjerljivu poruku svim krivolovcima da se neće uvijek iz svojih pohoda vratiti kao pobjednici'. 

Rezervat je još 2016. ostao bez tri nosoroga kad su krivolovci provalili, ubili životinje i odsjekli im rogove. Međutim, ovaj put su, zalutavši u čopor lavova, lovci postali lovina.

Krivolov na nosoroge rastući je problem u cijeloj Africi, a to se posebno odnosi na područje Južne Afrike. Akcije krivolova postale su vrhunski organizirane operacije koje podrazumijevaju vrhunsko naoružanje automatskim i poluautomatskim puškama, avione, helikoptere, terence i puške za uspavljivanje, stoji na stranicama rezervata. 

Glasnogovornik policije Mali Govender potvrdio je da su pronađeni ljudski ostaci i kazao da policija pokušava saznati je li još netko pojeden, javlja DailyMail

- Identiteti krivolovaca još nisu poznati. Pronađeno oružje odnijeli smo u laboratorij. Balističkom provjerom pokušat ćemo ustanoviti je li oružje već korišteno u krivolovima - izjavio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message