Obavijesti

Viral

Komentari 7

Solin nudi besplatnu kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka

Solin nudi besplatnu kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka
2

Grad je na svojim službenim stranicama uputio javni poziv za besplatnu sterilizaciju/kastraciju kućnih ljubimaca u svrhu provedbe kontrole razmnožavanja. Ovaj poziv odnosi se na mačke i pse do 30 kg težine

VIDEO

Grad Solin uputio je javni poziv svim vlasnicima pasa i mačaka s prebivalištem u Solinu da besplatno kastriraju/steriliziraju svoje ljubimce.

Vlasnici svoje ljubimce mogu kastrirati/sterilizirati besplatno tj. o trošku Grada u Veterinarskoj ambulanti u Solinu, u ulici Kralja Zvonimira 33.

Kategorije pasa i mačaka na koje se odnosi ovaj poziv su ženke mački i psi do 30 kg težine.

Prilikom dolaska u Ambulantu, potrebno je da vlasnici/posjednici sa sobom ponesu osobnu iskaznicu kojom dokazuju adresu prebivališta na području Grada Solina.

Akcija sterilizacije/kastracije traje do utroška iznosa rezerviranih novčanih sredstava za ovu svrhu, a počinje 5. studenog 2018. godine.

Koje su prednosti sterilizacije/kastracije?

Vaš ljubimac manje će bježati od kuće, a samim time izlagati se opasnostima poput teških povreda uzrokovanih udarima automobila, biti će manje agresivan, a ako je sklon obilježavanju teritorija mokraćom nakon operacije to će raditi puno rjeđe. 

- Sa medicinskog stajališta sterilizacija je dobra preventiva mnogih patoloških stanja koja se mogu javiti u kasnijoj dobi kućnih ljubimaca. Primjerice ranom sterilizacijom (prije prvog tjeranja) prevenira se nastanak tumora mliječne žlijezde čak i do 99%, a također i bolesna stanja vezana na ženske spolne organe: piometra, tumori jajnika, tumori maternice, tumori vagine, ciste, prolapsusi vagine, vaginalne hiperplazije, torzija maternice. 

Također, sterilizacijom se sprečavaju neželjene lažne trudnoće koje su vrlo česte kod kuja. Sterilizacija je od velike koristi kod kontrole endokrinih bolesti npr. dijabetesa, a životinje koje boluju npr. od epilepsije ne bi trebalo pariti pa iz tog razloga preporučuje se sterilizacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju