Obavijesti

Viral

Komentari 97

Srbin sagradio kuću koja vrišti: 'Ja sam najveći 'baja' u selu!'

Na jedno od najneobičnijih arhitektonskih zdanja koje ćete ikada vidjeti, naš je sugovornik naišao posve slučajno. Fotografirao ga je za svoje prijatelje, a 'fotka' se ubrzo proširila cijelom zemljom...

VIDEO

- Iskreno, kuću sam fotografirao za svoje prijatelje na Facebooku, u šaljive svrhe. Nisam imao pojma da će fotografija na kraju skupiti toliko 'lajkova', iskren je bio autor fotografije, Beograđanin koji je želio ostati anoniman. 

Objasnio nam je kako je na neobičnu kuću naišao sasvim slučajno i to kada je prolazio kroz Ripanj, mjesto u blizini Beograda. Sumještani su mu objasnili (što je i vidljivo) da je kuća ovako nedovršena već godinama, a u Ripnju su je nazvali 'Vila promaja'. 

Fotografija je, očekivano, nasmijala njegove prijatelje i nekoliko desetaka ljudi koji su je podijelili na svojim profilima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Arhitektura na srpski način, komentirao je jedan, a drugi se složio: 'Da se zna da je gazda zaradio kao gastarbajter.'

- Mora biti prvi baja u selu, složio se još jedan od komentatora, a jednog je pak zanimalo 'na kojim je drogama' bio vlasnik. 

Ukoliko nas matematika još uvijek služi, kuća ima prizemlje, čak pet katova, potkrovlje i kupolu koja podsjeća na kupole pravoslavnih crkava. 

Ukoliko ste slučajno arhitekt, žao nam je, slobodno popijte čašu vode i uzmite predah, znamo da vam nije lako. Nas pak samo zanima zašto bi pobogu itko sagradio ovako nešto?

S vlasnikom ove kuće 2014. godine razgovarao je Telegraf. On je njihovim novinarima objasnio kako se godinama bavio projektiranjem te kako je inspiraciju pronašao u 'najljepšim zgradama Beograda, crkvama i zgradama iz međuratnog razdoblja'

- Naša je prijestolnica tako lijepa. Ja sam čovjek od naroda i nisam ju igradio kako bi mi drugi zavidjeli, već zato što je to bila moja želja. Želio sam prikazati bizantski stil, ali na srpski način. Najlakše je napraviti građevinu koja ne zahtijeva mnogo truda. Za ovaku je potrebno vrijeme. Gradili smo je punih 300 dana, zaključio je vlasnik. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...