Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Svećenik je 20 godina tajio da za sirotište zarađuje hrvanjem

Nakon što je Crkva odbila plaćati troškove sirotišta koje je otvorio, meksički svećenik odlučio je da će to učiniti sam i to na krajnje nevjerojatan način...

screenshot
Foto: screenshot
26 komentara

Sergio Gutierrez Benitez rođen je 1945. godine kao čak 16. dijete  u obitelji od njih ukupno 17. Odrastao je u meksičkom gradu San Agustín Metzquititlán , a od najranijih je dana bio okružen neimaštinom i kriminalom. Koliko je situacija bila problematična pokazuje i podatak da je Benitez do 22. godine bio ovisnik o alkoholu i drogi.

No, jedne večeri kada je sjedio pred TV-om promijenio mu se život. Naime, gledao je film o svećeniku koji je potajno ulazio u ring i tako zarađivao za one kojima je to najviše trebalo. U tom trenutku, priznao je kasnije, osjetio je poziv. Odlučio je postati svećenik.

Mladi Sergio uskoro se pridružio jednom svećeničkom redu, a obrazovao se u Španjolskoj te u Rimu gdje je završio filozofiju i povijest. Kada se vratio u Meksiko, još uvijek inspiriran filmom, mladi je svećenik odlučio otvoriti sirotište, no ni u snovima nije planirao da će ga morati financirati baš kao i protagonist iz tog filma.

[video: 1178655 / ]

U sirotište je smjestio nešto manje od 300 djevojčica i dječaka očekujući pomoć od Crkve. No, Crkva je to odbila. S obzirom da zatvaranje sirotišta nije dolazilo u obzir, Benitez se još jednom sjetio filma i odlučio - 'Vrijeme je da uđem u hrvački ring!'.

Po danu svećenik, po noći misteriozni 'Fray Tormenta'

Baš poput nekakvog superjunaka, nakon što bi odradio večernju misu, svećenik Benitez je skidao svečenićku halju i na sebe navlačio odijelo s crveno-žutom maskom. Tako je svoj stvarni identitet čuvao u tajnosti, a u ring bi ulazio pod nadimkom ' Fray Tormenta '.

Prvu je borbu odradio 1973. godine i time se nastavio baviti punih 20 godina, bez da je itko ikad saznao da se radi o svećeniku. Na svu sreću, pokazalo se da je Tormenta iznimno talentiran borac pa je i zarada bila respektabilna, a on ju je trošio na potrepštine 270 djece u sirotištu.

- Pa tko bi me doživljavao kao ozbiljnog borca da su znali da sam svećenik, objasnio je Benitez 2001. godine kada je napokon otkrio da je on bio slavni ' Fray Tormenta '.

Iako je u hrvačkom ringu zaradio pravo bogatstvo, nikada ni jedan novčić nije potrošio na sebe. Sve je išlo na račun sirotišta.

Status superjunaka

Svećenik Benitez tj. 'Fray Tormenta' postao je pravi nacionalni junak koji je veliki trag ostavio čak i na pop kulturu. Naime, o njemu je snimljeno nekoliko filmova, a inspirirao je i strip ' Místico: El Principe de Plata y Oro ' koji izlazi i danas.

Godine 1991. u filmu ' L'Homme au masque d'or ' Fray Tormentu je glumio slavni Jean Reno , a u filmu ' Nacho Libre ' glumac i glazbenik Jack Black .

Sergio Gutiérrez Benítez danas je još uvijek svećenik, a mise služi u maski koja ga je proslavila diljem svijeta.

[video: 1178654 / ]
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message