Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
70 komentara

Tužio državu jer se nije htio cijepiti pa dobio vodene kozice

Američki tinejdžer koji se 'proslavio' tužbom protiv zdravstvenog odjela savezne države Kentucky nakon zabrane dolaska u školu necijepljenim učenicima, obolio je od vodenih kozica. To je karma, reći će mnogi.

70 komentara

Opasni 'antivakserski' pokret uzima sve više maha diljem svijeta, a sa sobom donosi i brojne žrtve - ljude oboljele od bolesti koje su gotovo iskorijenjene upravo zahvaljujući cjepivima. 

Među njima je i Jerome Kunkel, tinejdžer koji je tužio saveznu državu Kentucky nakon što je ona zabranila svim necijepljenim učenicima da pohađaju školu. Njegova 'anivakserska' tužba završila je u svim američkim medijima, baš kao i najnoviji preokret u cijeloj priči - Jerome Kunkel obolio je od vodenih kozica, upravo zato jer se protiv njih nije cijepio. 

Inače, Jerome se, odbijajući primiti cjepivo, pozvao na vlastiti 'religijska uvjerenja', a njegov je otac za WLWT objasnio da svog sina ne žele cijepiti jer vjeruju da se cjepivo proizvodi od 'abortiranih fetusa'. To, dakako, nema nikakve veze sa stvarnošću, ali vjerujemo da bi se svidjelo umirovljenom vojnom ordinariju Juraju Jezerincu koji je nedavno hrvatski narod stručno informirao da se parfemi rade od 'mesa abortirane djece'. 

Tinejdžerov je odvjetnik izjavio da je Kunkel prebolio vodene kozice te se vratio na nastavu, s obzirom da je sada imun. 

- Jerome Kunkel smatra da mu je Kentucky svojom politikom cijepljenja uništio školsku godinu, izjavio je njegov odvjetnik, prenosi australski 9News

Tinejdžer je iz škole izbivao od sredine ožujka, kada je zdravstveni odjel savezne države Kentucky izdao mjeru prema kojoj svi učenici koji nisu cijepljeni protiv kozica nisu smjeli dolaziti u školu. Dogodilo se to usred epidemije koja je u samo nekoliko dana zahvatila 32 učenika. 

- Politika države Kentucky od početka je osuđena na propast. Iako necijepljena djeca nisu mogla u školu, ona su se opet zajedno nalazila, između ostaloga, i u crkvi. Najbrži način da se djeca vrate u školu bio je da prirodnim putem dobiju vodene kozice i tako steknu imunitet, izjavio je Kunkelov odvjetnik za medije. 

- Poticanje širenja akutne zarazne bolesti u zajednici demonstrira bešćutno zanemarivanje zdravlja i sigurnosti prijatelja, obitelji, susjeda i ostalih članova javnosti, stoji u odgovoru zdravstvenog odjela Kentuckyja u kojem se navodi da je mjera zamišljena upravo tako da se zaraza ne bi nekontrolirano širila, a čak se i roditeljima male djece savjetuje da djecu ne dovode namjerno u kontakt s drugom zaraženom djecom, kako bi stekla imunitet. 

- Oni su ljudi duboke i trajne vjere i snažnih religijskih uvjerenja. Ni u jednom trenutku nisu zažalili što nisu cijepili sina, zaključio je na kraju odvjetnik obitelji Kunkel, ali pritom nije objasnio koja to religija ili sveta knjiga zabranjuje cijepljenje. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message