Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

U ovom restoranu poslužuju vas majmuni i rade to odlično

Kayabukiya Tavern izgleda kao svaki drugi tradicionalni japanski restoran. No, samo na prvi pogled. Jednom kada uđete u nj dočekat će vas neobični konobari - makaki majmuni

Foto: screenshot/Youtube

Fuku-chan je 17-godišnji majmun koji se uživio u ulogu imitirajući svog kolegu Yat-chana, a vlasnik restorana, Kaoru Otsuka, odlučio ga je zaposliti. Tako će vam stalni mušterije opisati slučaj u ovom restoranu u japanskom gradu Utsunomiya. I nije šala.

Makaki majmuni u ovom neobičnom restoranu rade već 29 godina. Fuku-chana je Otsuka ugledao na planini i odlučio ga pripitomiti. I nije požalio.

Fuku-chan zasad donosi pribor i druge sitnice, a njegov stariji kolega Yat-chan je pravi profesionalac. On poslužuje piće, a gosti su oduševljeni njegovom snalažljivošću.

- Za stolom smo jednom uzviknuli 'Još piva!', a on ga je donio. Nevjerojatno je, čini se da razumije naše riječi - kroz šalu je kazao 62-godišnji Shiochi Yano, jedan od stalnih mušterija te dodao da ga Yat-chan sluša bolje od njegova sina.

Ljudi dolaze sa svim strana svijeta kako bi vidjeli makakije na djelu. Zadive ih vještine ovih majmunčića koji su redovno odjeveni u svoje komplete.

Tu i tamo pogriješe, ali nitko im ne zamjeri. Gosti im redovno ostave napojnice u soji, a Otsuka im plaća u bananama.

- Bliži su mi od obitelji. Cijeli dan sam s njima, s njima i spavam. Jednom kada sam se počeo brinuti o njima, nisam mogao prestati. Jednostavno su preslatki - kazao je Otsuka.

Makakiji uglavnom žive na jugu i jugoistoku azijskog kontinenta. Ima ih i u sjevernoj Africi te na Gibraltaru. Najsjevernija vrsta nastanjuje Japan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message