Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Visok sam 175 cm, volim duge šetnje i zalutao sam u Istri...

Traži se vlasnik: Kraj Buzeta su našli konja. Ima mikročip, ali nema ga u bazi podataka. Vlasnik ima 15 dana da se javi. Životinja je izrazito mršava, ali inače dobrog općeg stanja, mirna i poslušna

Foto: Grad Buzet
17 komentara

U Buzetu traje nesvakidašnja potraga i to za vlasnikom konja! Konj je u mjestu Finderli kod Buzeta pronađen još 3. svibnja, a gladnog i inzemoglog uočila ga je jedna mještanka koja je obavijestila tamošnju inspekciju. Uspjela ga je zadržati do dolaska nadležnih službi. Konj je križanac boje "alat" i ima dvije zadnje bijele čarape te široku bijelu lisu po dužini glave. Poprilično je visok, oko 175 centimetara, a prema pregledu zubiju, star je oko 15 godina.

Foto: Grad Buzet

- Konj ima mikročip, a broj nije u bazi podataka kod nas, kao niti u bazi podataka Slovenije i Italije. Podatke smo poslali Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji koja ima uvid u međunarodnu bazu podataka pa se potraga proširila. Očito je konj iz daljnje okolice. Do tada, konj je odvojen od drugih životinja i prati se njegovo stanje. Ovih se dana očekuje da bude detaljno pregledan od strane veterinara, kako bi se isključile određene bolesti. Izrazito je mršav, pa je za sada važno da ga se ne uznemirava. Inače je dobrog općeg stanja, miran je i poslušan - rekao je buzetski komunalni redar Korado Rehak.

Kaže da vlasnik ima 15 dana mogućnosti da se javi jer će se u protivnom konj dati na udomljavanje.

- Već ima zainteresiranih za udomljavanje, ali čekamo da se javi vlasnik. Vijest o napuštenom konju objavljena je i na gradskoj internetskoj stranici, a sve u cilju što bržeg pronalaska vlasnika životinje. Vidi se da je to nekada bio pravi sportski konj. Kazna za napuštanje konja je od 30.000-50.000 kuna za pravne osobe, te do 30.000 kuna za fizičke osobe - naglasio je komunalni redar.  
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message