Obavijesti

Viral

Komentari 30

Vjenčanje im platili dobri ljudi: Ona će ostati bez svog muža...

Bračni par Dickson iz Velike Britanije oženio se 7. srpnja ove godine, kako bi suprug Stuart što lakše zapamtio taj datum. Razlog tome je Huntingtonova bolest od koje pati...

VIDEO

Hannah Dickson (28) i njezin suprug Stuart (33), iz engleskog Crawleyja, oženili su se u srpnju ove godine, a vjenčanje su im platili nepoznati ljudi. Razlog tome je Stuartova bolest, koja mu je dijagnosticirana u siječnju ove godine.

Riječ je o Huntingtonovoj bolesti, nasljednom poremećaju koji utječe na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju. Od iste bolesti preminuo je Stuartov otac Ian 2011. godine.

Ovaj par je prohodao prije pet godina i u međuvremenu dobio sina Harryja (4) i kćer Bellu (3).

- Ta dijagnoza nam je preokrenula živote. Liječnici su nam rekli da Stuart pati od teškog oblike te bolesti. Simptomi su progresivno oštećenje mozga, nekontrolirani pokreti i promjena osobnosti,  a stanje s vremenom postaje sve sličnije demenciji - kaže Hannah, koja se nakon svega željela još jače udati za Stuarta.

Prošle jeseni je primijetila promjene u njegovom ponašanju - postao je povučeniji i na poslu je imao problema zbog nespretnosti, odnosno otežanog kontroliranja pokreta. Testovi krvi potvrdili su njezinu sumnju, piše The Sun.

Par se odlučio oženiti u srpnju ove godine, a njihova priča dospjela je do dobrotvorne udruge Gift of a Wedding, koja organizira i plaća vjenčanja za teško i smrtno bolesne osobe - od prostora, usluge, šminke, cvijeća do fotografa.

Za Dicksone se skupilo 27 tisuća funti, a ceremonija se održala 7. srpnja 2017. u Loxtonu, malenom selu na zapadu Englesku. Hannah je odabrala taj datum da ga Stuart čim lakše zapamti (7/7/2017).

Pitanje je kako će se njegova bolest razvijati i kako će utjecati na dvoje male djece.

- Najgore mi je što je moguće da će naša djeca također patiti od te teške bolesti. Ne želim ni razmišljati o tome, već uživati u trenutku. Najsretnija sam na svijetu jer sam se udala za čovjeka svojih snova. Od srca hvala svima na pomoći, bez njih to ne bi bilo - to - zaključila je Hannah.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.