Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Vjenčanje im platili dobri ljudi: Ona će ostati bez svog muža...

Bračni par Dickson iz Velike Britanije oženio se 7. srpnja ove godine, kako bi suprug Stuart što lakše zapamtio taj datum. Razlog tome je Huntingtonova bolest od koje pati...

30 komentara

Hannah Dickson (28) i njezin suprug Stuart (33), iz engleskog Crawleyja, oženili su se u srpnju ove godine, a vjenčanje su im platili nepoznati ljudi. Razlog tome je Stuartova bolest, koja mu je dijagnosticirana u siječnju ove godine.

Riječ je o Huntingtonovoj bolesti, nasljednom poremećaju koji utječe na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju. Od iste bolesti preminuo je Stuartov otac Ian 2011. godine.

Ovaj par je prohodao prije pet godina i u međuvremenu dobio sina Harryja (4) i kćer Bellu (3).

- Ta dijagnoza nam je preokrenula živote. Liječnici su nam rekli da Stuart pati od teškog oblike te bolesti. Simptomi su progresivno oštećenje mozga, nekontrolirani pokreti i promjena osobnosti,  a stanje s vremenom postaje sve sličnije demenciji - kaže Hannah, koja se nakon svega željela još jače udati za Stuarta.

Prošle jeseni je primijetila promjene u njegovom ponašanju - postao je povučeniji i na poslu je imao problema zbog nespretnosti, odnosno otežanog kontroliranja pokreta. Testovi krvi potvrdili su njezinu sumnju, piše The Sun.

Par se odlučio oženiti u srpnju ove godine, a njihova priča dospjela je do dobrotvorne udruge Gift of a Wedding, koja organizira i plaća vjenčanja za teško i smrtno bolesne osobe - od prostora, usluge, šminke, cvijeća do fotografa.

Za Dicksone se skupilo 27 tisuća funti, a ceremonija se održala 7. srpnja 2017. u Loxtonu, malenom selu na zapadu Englesku. Hannah je odabrala taj datum da ga Stuart čim lakše zapamti (7/7/2017).

Pitanje je kako će se njegova bolest razvijati i kako će utjecati na dvoje male djece.

- Najgore mi je što je moguće da će naša djeca također patiti od te teške bolesti. Ne želim ni razmišljati o tome, već uživati u trenutku. Najsretnija sam na svijetu jer sam se udala za čovjeka svojih snova. Od srca hvala svima na pomoći, bez njih to ne bi bilo - to - zaključila je Hannah.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message