Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Zatvorili Isusa, Mariju i Josipa u kavez: 'Ne odvajajte obitelji'

Ova crkva iz Kalifornije privukla je pozornost medija zbog toga što je tradicionalne jaslice prikazala na vrlo neobičan način. Isus, Marija i Josip su zatvoreni u kavezima, a prikazuju obitelj koji traži azil

Foto: Claremont United Methodist Church in California (Facebook)
11 komentara

Blagdani se bliže, miris svježe pečenih kolačića širi se našim domovima, trgovačkim centrima se ore božićne pjesme, svi znamo da je upravo u tijeku vrijeme koje provodite na toplom, u društvu svoje obitelj.

Ipak, nemaju svi sreću da provode vrijeme sa svojim voljenima na toplom, pogotovo ako su u bijegu i tek traže dom.

Izbjeglice u kampu Vučjak čekaju vijesti o preseljenju 24SATA U KAMPU VUČJAK Izmještanje migranata će sutra osiguravati stotinu policajaca

Metodistička crkva Claremont United iz Kalifornije privukla je pozornost medija zbog toga što je tradicionalne jaslice prikazala na vrlo neobičan način.

Isus, Marija i Josip su zatvoreni u kavezima, a prikazuju obitelj koji traži azil, a odvojeni su na granici.

Foto: Karen Clark Ristine (Facebook)

Reakcije na ovu neobičnu božićnu scenu su vrlo različite i čini se da je društvo podijeljeno po tom pitanju.

Neki smatraju da je to savršen način za privući pažnju o gorućem pitanju današnjice - onom o migrantima. Drugi misle da je pogrešno politizirati Isusa i njegovu obitelj i da je to 'jeftin' način za privlačenje pažnje te napad na trenutnu politiku SAD-a. Treća skupina smatra da metafora ne djeluje baš dobro jer su Isus i njegova obitelj bili u drugačijoj situaciji od današnjih tražitelja azila.

OVO NIJE ZA LJUDE Migranti u Vučjaku: 'Nemamo hrane, liječnika, čak ni toalet'

Vodeća pastorica ove metodističke crkve, svećenica Karen Clark Ristine, ne smatra da je to politička izjava - ona poruku smatra teološkom.

- Mi smo htjeli da Sveta obitelj zastupa sve one anonimne obitelji čija se sudbina ne zna. Čuli smo za njihovu nevolju, vidjeli smo kako dočekuju azilante i tretiraju ih. Željeli smo da se Sveta obitelj zalaže za sve te bezimene ljude jer su oni također bili izbjeglice - poručila je svećenica.

Dodala je i kako to nije politička poruka te kako su primili puno poruka podrške.

- Mnogi mi se javljaju i govore mi da ih je ta scena rasplakala. Ako volite Svetu obitelj i vidite ih razdvojene, to bi kod vas trebalo pobuditi empatiju - kazala je svećenica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message