Obavijesti

Viral

Komentari 21

Završili u rukama policije: Što reći na njihove objave na netu?

Završili u rukama policije: Što reći na njihove objave na netu?
1

Sve više smo svjedoci nepromišljenih objava na društvenim mrežama u kojima se korisnici hvale svojim postupcima koji su nerijetko s one strane zakona...

VIDEO

Jacob Cox-Brown  možda je ipak trebao dvaput razmisliti prije nego je objavio status na Facebooku i tako si pozvao si snage reda i mira na kućna vrata.

U prvim satima nove 2013. godine Jacob Cox-Brown došao je doma s proslave  i odlučio se pohvaliti pred svojih 650 prijatelja na Facebooku kako je vozio u pijanom stanju.

"Voziti pijan... klasika ;) u čije god vozilo udarim, žao mi je. :P",  objavio je nepromišljeni tinejdžer na Facebooku. Od svih prijatelja koji su vidjeli status, jedan je prijavio status policiji, a drugi je putem privatne poruke na Facebooku obavijestio jednog policajca o Jacobovom statusu. 

Kako se netom prije toga dogodila jedna lakša prometna nesreća, policija je zaista i posumnjala u Jacobov status i pokucala mu na vrata. Ispostavilo se da je u Jacobovoj garaži zaista automobil koji je oštećen, a razina oštećenja i dokazi su upućivali da je baš on prije par sati skrivio lakšu prometnu nesreću.

Kad su tinejdžeru policajci pozvonili na vrata isprva je demantirao da je on vozio automobil kojim je izazvana nesreća, međutim svi dokazi koje su mu policajci predočili upućivali su na njega. Nakon toga je promijenio ploču i priznao što je napravio. 

Nepromišljeni tinejdžer je optužen zbog izazivanja prometne nesreće, no kako je prošlo previše vremena da u se izmjeri razina alkohola u krvi, status na Facebooku nije bio dovoljan dokaz da ga se optuži i za pijanstvo, javlja Huffington Post.

Christopher Wallace navodno je ukrao plinski štednjak sportskog kampa u Somerset Countyju. Policija je zatražila pomoć od građana kako bi što prije uhitili provalnika. Međutim, Wallace je postao arogantan misleći da je pametniji od policije. Na Snapchatu je objavio da se skriva u kući u Fairfieldu. Nakon što su dobili nekoliko dojava o njegovoj lokacij, policija se zaputila prema Wallaceovom domu, piše RT.

Dok je policija pretraživala prostorije, ovaj nadasve bistri momak na Snapchatu je objavio da ga policija traži i da se skriva u ormariću. U priopćenju lokalnog šerifa stoji: "U pretrazi kuhinje pronađena je hrana, posuđe i par stopala. Stopala su bila spojena na osobu, koja je igrom slučaja bila osumnjičeni Christopher Wallace. Odstranjen je iz ormarića i uhićen".

Terenac vrijedan oko 38.000 dolara ukraden je na području League Cityja u Teksasu. Policiji je potragu olakšala nesmotrenost kradljivca. Naime, 29-godišnji Christopher Andrew Lee na svom je Facebooku objavio fotografija s ključevima ukradenog automobila, a na slici je bila označena njegova adresa. Naravno, odmah je uhićen i smješten u zatvor Galveston, javlja galvnews.

Fotografirao se s kćeri i pištoljem

Dominic Gaines na svom je Facebooku objavio fotografiju sebe i svoje kćeri (1), dok u ruci drži pištolj. Fotografiju je vidjela majka djevojčice, a njena baka je Dominica prijavila policiji. Uhićen je jer je doveo u opasnost život djeteta. 

Dominic je na sudu kazao da je došlo do nesporazuma te da je riječ o plastičnom pištolju na gumene metke s kojim se igrao dok je bio u posjetu malim nećacima. Tvrdio je da je usred igre njegov brat  ušao u sobu i fotografaio ga s kćeri, a pištolj je slučajno ostao u kadru, javlja RT.

Provocirao policiju preko Facebooka pa pao u klopku

Taylor Harrison iz Floride završio je iza rešetaka jer se na Facebooku hvalio svojim kriminalnim pothvatima i uspješnim životom dilera. 

Među brojnim fotografijama, objavio je i jednu na kojoj pozira s drogom, dok se u pozadini nalazi policijski automobil –provocirajući tako policiju koja mu ne može ništa. 

Njegove su fotografije privukle pažnju policije koja je poslala agenta u civilu da sklopi posao s Harrisonom. Policajac je kupio drogu, a glupavi diler mu se čak pohvalio kako on 'prodaje najbolju robu'. Naravno, odmah nakon toga je uhićen, javlja cbsnews.

S obzirom da je Harrison prije toga objavljivao selfie fotografije na Facebooku s kojima je ponižavao policiju, na Facebook profilu lokalne policijske postaje objavili su njegove fotografije koje je snimio prikriveni agent te fotografiju nakon njegovog uhićenja uz prigodnu poruku – 'selfie uzvraća udarac'.

Još jedan hvalisavac

Depree Johnson na svom je Instagramu objavljivao fotografije na kojima pozire s oružjem, drogom i snopovima novčanica. Policija iz Palm Beacha držala je Johnsona, koji ima poduži dosje, na oku jer su sumnjali da je umiješan u niz pljački.

Nakon što je objavio fotografiju sebe s pištoljima u ruci, policija je odlučila upasti mu u stan. Pronašli su ukradeni nakit, elektroniku i oružje. Ispostavilo se da je Johnson bio vođa lanca pljačkaša koji su orobili preko 40 lokacija u okrugu i otuđili stvari vrijedne 250.000 dolara, javlja nydailynews.

Djevojčica na Twitteru prijetila aviokompaniji

Četrnaestogodišnja Nizozemka uhićena je nakon što je na Twitteru prijetila zrakoplovnoj kompaniji American Airlinesu, predstavljajući se kao pripadnica Al Kaide, javlja CNN.

"@AmericanAir, dobar dan zovem se Ibrahim, iz Afganistana sam. Član samAl Kaide i 1. lipnja ću izvesti nešto doista veliko doviđenja", pisalo je u tweetu, a prenijela je nizozemska javna televizija.

Malo poslije, zrakoplovna kompanija je uzvratila: "@queendemetriax_Sarah, te prijetnje shvaćamo jako ozbiljno. Tvoja IP adresa je dostavljena sigurnosti i FBI-ju".

Djevojčica je zatim objavila više poruka u kojima je rekla da joj je žao: "Jako mi je žao, sada se bojim. Šalila sam se". 

Broj posjetitelja na njezinu računu na Twitteru porastao je tijekom dana na nekoliko tisuća.

U drugim tweetovima djevojčica je poručila: "Uvijek sam htjela biti slavna, ali kao Demi Lovato, a ne kao Osama bin Laden" i "neću ovo priznati roditeljima, reći će mi da zatvorim račun, omg (oh, moj Bože) to će biti kraj moga života".

Zbog Lepe Brene skoro završio u zatvoru

Jedan je Beograđanin posvetio svoj status Lepoj Breni zbog čega je završio na informativnom razgovoru u policiji.

Kada mu je stigao poziv, mladić je bio iznenađen jer nije znao o čemu se radi, a onda mu je u policiji rečeno da je pozvan zbog poruke “Lepa Brena lepo gori”, koju je objavio na na Facebooku.

- On se samo htio našaliti. Nije znao da će policija reagirati i da će zbog toga imati problema. Nakon nekoliko dana, stigao mu je poziv da se javi u policijsku postaju na informativni razgovor. Nije znao o čemu se radi i ništa mu nije bilo jasno dok se nije pojavio tamo. Kad su mu rekli zbog čega su ga pozvali nije mogao vjerovati.  Njemu je to bilo smiješno, ali ne i policiji. Pitali su ga zašto je napisao taj status, da li poznaje Lepu Brenu, da li je nekada bio u kontaktu s njom i da li je nekada bio u njenoj blizini. Objasnio je da ne mrzi pevačicu i da je sve to bila šala. Nakon što je dao izjavu, napravljen je zapisnik, a tek će se ustanoviti da li postoji osnov za podnošenje prijave - kazao je izvor za Alo.rs  dodajući da je mladić odmah nakon obavljenog informativnog razgovora obrisao komentar. 

Prvi slučaj u Hrvatskoj

Protiv 28-godišnjeg Požežanina podignut je optužni prijedlog jer je na svom Facebook profilu objavio status za koji je policija zaključila da je uvredljiv.

Radi se o prvom optužnom prijedlogu zbog objave na toj društvenoj mreži. Mladića je prijavio policijski službenik koji je vidio sporni status. Tek mjesec dana nakon objave pozvan je na obavijesni razgovor, da bi potom protiv njega bio podignut optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

"Statusa na društvenoj mreži Facebook je bilo, ali niti jedan nije pozivao na nasilje niti je bio uperen protiv policije. Želim samo dodati kako se osjećam vrlo moćno jer znam da policija 24 sata dnevno prati moj privatni Facebook profil", kazao je za 034 portal optuženi 28-godišnjak koji je izrazio želju da ostane anoniman.

Nije poznato što je pisalo u spornom statusu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.