Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Znaju se i kitovi igrati: Ljušte se o kamenje i u tome uživaju

Istraživači podmorja s kanadskog sveučilišta Britanska Kolumbija našli su se u federalnom teritoriju Nunavut, koji se prostire na krajnjem sjeveru Kanade. Naišli su na glatke kitove...

Glatki kit
Foto: YouTube 2
3 komentara

Glatki kitovi, ili pravi, kako ih ljudi još zovu, jedna su od porodica kitova usana koji žive u svim svjetskim oceanima. Ono što ih karakterizira je njihova velika glava koja zauzima gotovo trećinu njihove ukupne dužine.

Prave kitove nedavno je snimio dron kojim su istražitelji sa sveučilišta Britanska Kolumbija proučavali federalni kanadski teritorij Nunavut. Snimka prikazuje ogromne kitove kako se ljušte o morsko kamenje da uklone mrtvu kožu i u tome istinski uživaju.

Čini se da unatoč svojoj veličini i u njima ima zaigranosti te se vole opustiti na ovakav način.

Izjavu za Daily Mail dala je Sarah Fortune, voditeljica istraživanja.

- Sve je ispalo slučajno. Bili smo tamo kako bismo snimili njihov plijen i prehrambene navike, no primijetili smo neobično ponašanje u blizini obale. Vidjeli smo da se kitovi okreću i mašu perajama u zrak, što nam se činilo baš zanimljivim, rekla je Fortune.

Glatki kitovi hrane se životinjskim planktonom, odnosno sićušnim morskim životinjama, ali se na na njihovom meniju nađe i riba.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message