Obavijesti

Tech

Komentari 8

Holodek iz Zvjezdanih staza odlučili pretvoriti u stvarnost

Holodek iz Zvjezdanih staza odlučili pretvoriti u stvarnost
1

Projekt Holodek želi napraviti potpuno 3D okruženje, no za razliku od Zvjezdanih staza, ovdje bi za 3D prikaz naše okoline ipak trebale naočale i još neki gadgeti...

VIDEO

Tim sa Sveučilišta Južna Kalifornija odlučio je napraviti holodek iz Zvjezdanih staza u stvarnosti, a čak i demo soba koju su napravili podsjeća na holodek kada se isključi.

Cilj Projekta Holodek je napraviti potpuno 360° okruženje, a za to spajaju praćenje glave i tijela s unošenjem naredbi i praćenjem pokreta u mjestu (poput trčanja na mjestu). To bi značilo da se igrači mogu kretati na mjestu, a u igri bi mogli prelaziti puno veći virtualni prostor. 

Oculus Rift VR naočale igračima daju 3D okruženje, a naočale preko PS Move kontrolera dobivaju informacije o položaju naše glave. Za ostatak tijela brine se Razer Hydra kontroler. 

Koristeći Unity engine, inovatori su napravili demo video igre koji bi trebao pokazati što sve Projekt Holodek može. Igra se zove Wild Skies, a dva igrača zajedno upravljaju letećim brodom. 

Za dodatni dojam tu su i ventilatori koji su spojeni na igru kako bi simulirali vjetar koji puše u lice. 

Video koji su objavili nije stvarni real-time demo igre, već dramatizacija potencijalnih mogućnosti. Ali autori planiraju na budućim sajmovima predstaviti holodek u akciji, prenosi Dvice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.
Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing