Obavijesti

Jakov Gojun - godinu dana poslije laserske korekcije!

Jakov Gojun - godinu dana poslije laserske korekcije!
3

Optical Express poznat je po tome što su ondje svoj vid korigirali brojni profesionalni sportaši kao i druge javne osobe

Jakov Gojun, hrvatski rukometni reprezentativac, podvrgnuo se laserskoj korekciji vida prije gotovo godinu dana u zagrebačkom Optical Express. centru, dijelu vodeće europske grupe za lasersku korekciju vida. Optical Express poznat je po tome što su ondje svoj vid korigirali brojni profesionalni sportaši kao i druge javne osobe. Tajna je u ogromnom iskustvu i vrhunskoj tehnologiji kakvu zasada jedino oni koriste u Hrvatskoj. Jakov nam je ispričao kakva su njegova iskustva  kako se osjeća godinu dana poslije.

  1. Podvrgnuli ste se laserskoj korekciji vida prije gotovo godinu dana. Možete nam reći kakav vam je danas vid?
    Tako je, prije nešto manje od godinu dana korigirao sam vid laserom, uoči priprema za svjetsko rukometno prvenstvo. Imao sam kombinaciju dalekovidnosti i astigmatizma. Vrlo nezgodan spoj, a kako sam ja profesionalni sportaš, imao sam dosta smetnji i prilikom treninga ali i u svakodnevnim aktivnostima.  Obavio sam IntraLase wavefrontguided zahvat, obzirom da je to trenutno najbolja metoda korekcije vida.  Danas  mi je vid odlican, nemam nikakvih problema, sve je proslo u najboljem redu i kada se sjetim kakvih sam problema imao u sportu, voznji, gledanju tv-a, citanju, mislim da je zahvat bio  pun pogodak!
  2. I sami ste spomenuli. Vi ste profesionalni sportaš, karijera vam je u usponu i vid vam je izuzetno bitan. Da li vas je bilo strah zahvata?
    U pravu ste, vid mi je izuzetno bitan. To i je razlog zašto sam se odlučio na korekciju. U sportu je nezgodno to što ne možete nositi naočale, a ako niste navikli na leće, one mogu biti prava gnjavaža. Naravno da sam osjećao određenu dozu straha, ali sam isto tako nastojao informirati se što podrobnije. Bio sam vjerovatno dosadan s milijun pitanja, razgovarao sa kolegama sportašima koji su zahvat već obavili. U svijetu je jako velik broj profesionalnih sportaša koji su korigirali svoj vid. Sve ih je više i u Hrvatskoj – Goran Ivanišević, Ivana Brkljačić, Neven Spahija, Mario Stojić i brojni drugi. Za korekciju sam se odlučio zapravo u pravom trenutku jer je nekoliko mjeseci prije u Optical Express centar stigla i nova tehnologija – IntraLase iFS 150 i Advanced CustomVue, do tada nedostupna u Hrvatskoj. Eto, i nakon razgovora s kirurzima, zapravo sam jedva čekao da se riješim dioptrije.
  3. Što ste radili u proteklih godinu dana?
    Odmah nakon zahvata išao sam na tromjesečne pripreme za svjetsko prvenstvo u Švedskoj koje je bilo u siječnju 2010. godine. Puno sam putovao, jako puno trenirao tijekom čitave godine.
  4. Da li vam je laserska korekcija vida pomogla u profesionalnom smislu i na koji način?
    Zahvat mi je itekako pomogao u karijeri. Prije  korekcije vida puno mi je stvari smetalo - ako bi bila losa rasvjeta u dvorani, gotovo i nisam mogao igrati, svoje suigrace sam znao prepozati po nekim  njihovim pokretima, dosta sam bio hendikepiram po tom pitanju. Danas je sve drugacije, čak se zapitam zasto se i prije nisam odlucio za ovaj zahvat jer sada imam osjecaj kao da nikada nisam imao problema sa vidom.!
  5. Koliko brzo nakon zahvata ste počeli trenirati?
    Odmorio sam se 4-5 dana zatim sam nastavio s treninzima iako sam izbjegavao kontakt sa suigracima. Vise sam se bazirao na trcanju i fitnesu, a nakon 15- tak dana  sam poceo trenirati normalno kao sto sam to radio i prije zahvata!
  6. Da li biste preporučili zahvat svojim kolegama I suigračima?
    Sigurno bih im  preporucijo, taj zahvat bi im sigurno uljepsao i privatni i profesionalni aspekt zivota,  uklonili bi jedan veliki hendikep koji ih prati u njihovoj karijeri i siguran sam da bi nakon zahvata bili itekako zadovoljni i sretniji.!  

www.opticalexpress.hr, Nova Ves 11, 48 60 643, 48 60 644

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca
PETAK ČETRNAESTI

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca

U odnosu na taj sitan ženski (i muški) svijet, kojemu je hajka temeljni oblik borbe za bolji svijet, Marija Selak Raspudić je ispala velika faca. Koliko god mi o tome šutjeli
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...