Obavijesti

Jeste li znali da je voda osnova za svaku detoksikaciju?

Jeste li znali da je voda osnova za svaku detoksikaciju?
1

Kako bismo oporavili tijelo nakon pretjerivanja tijekom blagdana, često se odlučujemo za "detoksikaciju" koja rasterećuje organizam od posljedica svega u čemu smo pretjerali te vraća vitalne funkcije u ravnotežu

Razdoblje nakon Uskrsa idealno je vrijeme za proljetnu detoksikaciju čija osnova je odgovarajući dnevni unos vode u organizam. 

Voda je osnova života, nužna za normalno odvijanje tjelesnih i kognitivnih funkcija. Voda u tijelu služi i kao otapalo za otpadne tvari metabolizma koje se zatim izlučuju iz organizma. Stoga je pijenje 8 čaša vode najbolji izbor dnevne hidracije. Jana, zahvaljujući svom iznimnom mineralnom sastavu u kojem se posebno ističe omjer kalcija i magnezija, može imati značajan doprinos hidraciji. Dovoljan unos vode je neophodan u svakodnevnom životu, a nakon intenzivnog perioda blagdana u kojem je teško bilo suzdržati se dok su na stolu i šunka i jaja i kolači, hidracija je obavezna. Treba napomenuti kako alkohol i kofein dodatno potiču izlučivanje vode iz organizma mokraćom pa je potrebno nadoknaditi i tu, dodatno izgubljenu, vodu. 

Jana sa svojim izbalansiranim mineralnim sastavom i omjerom kalcija i magnezija (2:1), prirodni je izbor za svakodnevnu konzumaciju tijekom cijele godine te čini sastavni dio pravilne i zdrave prehrane. Važno je napomenuti kako Jana ima prirodno niski udio natrija, pa je pogodna za prehranu svih koji moraju voditi računa o unosu soli. Ona sadrži i važan element, silicij koji je sastavni dio strukture vezivnih tkiva. 

HIDRATACIJA JE NUŽNA ZA LIJEPU KOŽU

Kada govorimo o proljetnoj detoksikaciji ne smijemo zaboraviti najveći organ našeg tijela – kožu. Zbog niskih temperatura koje su još uvijek aktualne, vjetra te boravka u uredu i stanu, gdje je zrak jako suh, koža je u ovom periodu osjetljivija nego inače. U koži ima čak 1,6 trilijuna stanica kojima je voda neophodna za obavljanje svih funkcija. Ukoliko koži nedostaje vlažnosti, ona gubi napetost i elastičnost te, osim što gubi sjaj, i funkcije su joj oslabljenje. Hidracija iznutra za razliku od hidratantnih krema,ne izaziva opasnosti od kožnih alergija i iritacije, te se ne ograničava i ne dijeli po tipu kože i godinama. Preporučeni unos 1,5 - 2L Jane tijekom dana pomažu osigurati dovoljnu količinu vode, toliko potrebne našem tijelu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!