Junior

Komentari 1

Jeste čuli za Vlak u snijegu? A za Družbu Pere Kvržice?

Jeste čuli za Vlak u snijegu? A za Družbu Pere Kvržice?

Volite gledati filmove? Imate svoje omiljeni? Među mnoštvom filmova koji se snimaju u svakom trenutku, svoje mjesto imaju i filmovi za djecu

Volite gledati filmove? Imate svoje omiljeni? Među mnoštvom filmova koji se snimaju u svakom trenutku, svoje mjesto imaju i filmovi za djecu. Često su poučni i zanimljivo. Osim toga maštoviti su, a uz njih se zabavljaju i odrasli. 

Osim stranih filmova, postoje i hrvatski koji su jednako zanimljivi i  zabavni. Jedan od njih je Vlak u snijegu. Film snimljen prema knjizi Mate Lovraka. Učenici koji se vraćaju s izleta u Zgrebu zapnu u snježnoj oluji. Da bi oslobodili vlak i vratili se u radni kraj trebaju se udružiti. Film je zapamćen i po pjesmi 'Kad se male ruke slože' koju i danas rado pjevaju brojni mališani. 

Pero, Medo, Šilo i Milo Dijete članovi su tajne 'Družbe Pere Kvržice'. Skupina prijatelja spašava seosku vodenicu, a glavni junak Pero na čelu je cijele pustolovine. I ovaj film snimljen je prema knjizi Mate Lovraka i jedan je od najgledanijih hrvatskih filmova.