Obavijesti

Kolumne

Komentari 3

Ako ste se zaželjeli dobrog SF-a, bjež'te u kino na Ad Astru!

Ako ste se zaželjeli dobrog SF-a, bjež'te u kino na Ad Astru!
1

Ad Astra nije film o super herojima, nije remake, nije reboot, nije nastavak, čak mi se čini da nije ni adaptacija ničega. Da, jednako sam iznenađen kao i vi. Originalan film u mainstream distribuciji u 2019.?

VIDEO

Lijepi Brad nam ovdje glumi astronauta koji ima neke probleme, ali je dobar astronaut, i onda dobije zadatak zato što je dobar astronaut i to je to što ću vam reći od priče jer vam zaista ne želim ništa spojlati. Glume tu i Donald Sunderland i Tommy Lee Jones. To valjda nije spoiler. Ali većinu vremena se bavimo Bradom Pittom. 

Pogledajte video osvrt:

Ovo je većinom čisti SF uz par izletića u čistu fantaziju jer se ponekad dogode prilično nevjerojatne stvari, pogotovo pred kraj. Ali oprostit ću mu sve jer mi se i uz sve to jako svidio. Iako je likova solidan broj, atmosfera je većinom komorna jer smo stalno na glavnom junaku, odnosno u njegovoj glavi. Ima i akcije, ali većinu vremena provodimo u izoliranosti i tišini koju razbijaju samo njegove misli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Meni je možda najveći problem što je možda i prejasan u svojoj poruci. Svemir je savršeno mjesto radnje za ovu priču i poruku, ali ne dozvoljava nam se ubirati neke suptilnije detalje koji su se ionako lijepo vizualno ispričali, ne, morali su nam nakalemiti naratora da svaki Amer lijepo razmije što je pjesnik htio reći. Poruka je lijepa i humana i može se sagledavati s više strana, tako da ponesite par frendova, pogledate Ad Astru i iskomentirajte ga poslije. 

Atmosferom me jako posjetio na Moon i Sunshine. Ako ih niste pogledali, uzmite si to u zadatak, odlični su. Osjeti se da tu budžet nije bilo neograničeno brdo novaca, osim unutrašnjosti svemirskih letjelica, setovi su dosta asketski, odnosno takvi su gdje god se moglo, i onda se to prikrilo nekakvim projekcijama na zidu i zanimljivim teksturama. 

Brad Pitt se opet pokazao kao glumčina, ovakvog lika bi mogao dobro odglumiti eventualno Gosling, ali on je svog svemirca već odradio u vrlo podcijenjenom Prvom čovjeku kao Neil Armstrong. Lik je pun stoicizma i to je po meni dosta teško za odglumiti a da ne budeš dosadan ljudima. Brad nikad nije dosadan, ima tu svoju fakin karizmu i neupitan talent i što da mu čovjek radi!? 

Ovo je jedan fini meditativni, kontemplativni SF. Lijepo je skrojen, nije prekratak, nije preširok, malo je preočit za moj ukus u svojoj namjeri, ali američki film, što da se radi. Ako ste se uželili dobrih SF-ova, slobodno se dajte u kino, mislim da vam neće biti žao. Ovo nije nešto što će vas vjerojatno izuti iz cipela od oduševljenja i genijalnosti, ali daleko od toga da je loše. Nisam baš siguran hoću li ga gledati ponovno, ali mi je apsolutno drago što sam ga pogledao sada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.