Obavijesti

Kolumne

Komentari 293

Krivo Hrastanje: Zna li uopće Karamarko s kim ide na izbore

Krivo Hrastanje: Zna li uopće Karamarko s kim ide na izbore
1

Predsjednik HDZ-a je zaboravio s kojim točno Hrastom ide na izbore, zaboravio je staviti žene na izborne liste, zaboravio staviti šefa županijskog HDZ-a na listu...

VIDEO

Apsolutno možemo razumjeti Tomislava Karamarka. Predizborna kampanja i sami parlamentarni izbori nepotrebna su i potpuno suvišna komplikacija. 

Te moraš imati nekakav predizborni program, koji ti je prvo zapeo u minhenskom printeru, pa ga trebaš skrivati od javnosti, pa onda još i zapamtiti ono što u njemu piše.

Te moraš smisliti nekakav predizborni slogan, pa je stoga najbolje maznuti neki iz Prnjavora.

Te moraš na sučeljavanje s nabrijanim protivnikom koji ti nastoji zagorčati život prije nego što uzmeš ono što smatraš da ti prirodno pripada.

Te moraš paziti da na listama rasporediš dovoljno žena, a ne tek njih 12 posto. 

Te moraš paziti da ne povrijediš osjećaje raznoraznih lokalnih šerifa. Pa moraš paziti da ti neki suradnik iz kampanje ne završi u zatvoru. 

Koji Hrast je ovo?

A onda, kao da sve ovo nije dovoljno, još moraš paziti koji Hrast trebaš odabrati za svog koalicijskog partnera. Onaj Željke Markić ili onaj Ladislava Iličića? Hrast lužnjak ili Hrast plutnjak? A koji je onda Hrast kitnjak?

Tko su uopće oni? I zašto mu uopće trebaju?

Karamarko se već davno proglasio pobjednikom, jedinim domoljubom i hrvatskim spasiteljem i nikako mu ne odgovara to što mora sad trošiti vrijeme na ove proceduralne bedastoće kao što je to kampanja.

I zašto ga sad svi gnjave tim glupostima, kad je on posvećen važnijim, sudbonosnijim zadacima, poput rastezanja žice preko granice. Ili vrlo skoro, rastezanja žice oko Pantovčaka da mu razgoropađena Kolinda ne počne utrčavati u sektor.

Tomislav Karamarko se pravi hladan kao led, ali mora da je već sada na rubu živaca. Bio je uvjeren da će sve ovo biti samo formalnost, da će on prošetati kroz izbore i ušetati u Banske dvore, bez programa, sučeljavanja, ovih i onih Hrastova, bez otpora i protivnika.

A vidi sad.

Program iz bajke

Uspio je čak Državnom izbornom povjerenstvu prijaviti krivog koalicijskog partnera. I da stvar bude još gora, netko je to skužio. Netko je, zamislite, čak i obratio pažnju na partnere koje ni Karamarko ne bi znao iz prve nabrojati.

I koji su se poput patuljaka naslagali iza Karamarkove... Htjeli smo reći Snjeguljice, ali u HDZ-u je tek svaka deseta kandidatkinja žena, pa bi na bilo neumjesno evocirati uspomene na najslavniji ženski lik iz bajke.

Ali opet, i ženska kvota na HDZ-ovim listama mogla bi se nazvati bajkovitom. Ne postoji u stvarnom životu.

Uglavnom, sad se vidi s kakvim se sve poteškoćama suočava pretendent na premijersku fotelju.

Od silnog promišljanja i državničko-domoljubnog tereta kojeg, onako oronuo, već mjesecima nosi na grbači prvo je zaboravio staviti žene na svoje liste ("S tom ženskom kvotom moglo je i bolje"), a sad je zaboravio i koji mu je pravi koalicijski partner.

Ali opet, nije mu ni to za zamjeriti. U ovim silnim pretumbacijama ni Davorin Mlakar nije imao pojma da njegov HDZ koalira s HSP AS. I ne samo to, nije imao pojma da Ruža Tomašić više nije u toj stranci, već da je osnovala novu.

Magnum 45

I koliko god se takve stvari događaju živim ljudima, pa makar bili hadezeovci, one se ne bi smjele događati stranci koja obećava "Jaku Hrvatsku" i njezinu predsjedniku s golemim stažem u obavještajnom i policijskom miljeu. Karamarko nas uvjerava da je Prljavi Harry, ali sve više sliči na Sledge Hammera. "Trust me, I know what I'm doing". 

I bang! Po tko zna koji put u ovoj kampanji, Tomislav Karamarko se upucao u nogu. Tko zna što nas tek čeka kad i ako zasjedne na vlast.

Iako, prije toga treba vidjeti hoće li znati pogoditi prava vrata Banskih dvora.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode