Obavijesti

Kolumne

Komentari 7

Posljednja kolumna Miroslava Lilića za Express, novinarstvo je živio i pisao do kraja...

Posljednja kolumna Miroslava Lilića za Express, novinarstvo je živio i pisao do kraja...

24. lipnja. 2023.: Znam da RTL ima više kanala koji se poklapaju, ali je ipak nezgodno da baš tri puta zaredom bez pauze repriziraju 'Zvonili ste, milorde'. Ima još stranih serija koje bi rado gledali naši gledatelji

VIDEO

U vrlo kratkom vremenu ponovno nas je sport, ponovno nogomet, oduševio i priredio najljepše trenutke na TV ekranima. U Ligi nacija isto smo pokazali vrhunsku kvalitetu i postigli zapažene rezultate. U ovom natjecanju ima pravde jer su nagrade velike za sve sudionike.

Vidjeli smo, ali i vidjet ćemo još dosta zabave koju smo dijelom vidjeli na svim komercijalnim televizijama, a sad idu još bolje - od "Južne strane Prisavlja" sa svjetskom kraljicom sevdaha Amirom Medunjanin. Ne smije se zaboraviti gradske fešte koje se odlično uklapaju u večernju atmosferu.

Nova TV bi trebala emitirati najzanimljivije detalje iz velike serije "Opstanak" jer je bilo izuzetno zanimljivih igara i sporta visoke kvalitete. Znam da RTL ima više kanala koji se poklapaju, ali je ipak nezgodno da baš tri puta zaredom bez pauze repriziraju "Zvonili ste, milorde". Ima još stranih serija koje bi rado gledali naši gledatelji.

Možda je jedan od izlaza vrlo podrobno analiziranje gledanosti i nakon 23 sata, da se ne ukinu. Na RTL-u se "Večera za 5 na selu" malo produljila na velik broj ljubavi na selu. Mislim da bi povremeno trebalo neke naše istaknute političare slati na večere na selu te prema procjenama liječnika produljivati im boravak.

HTV ne bi trebao zaboraviti reprizirati odličnu TV seriju o Nikoli Tesli, našem najvećem izumitelju, kojeg fenomenalno igra Rade Šerbedžija.

Kako je velika godišnjica velikana humora Miljenka Smoje, o čemu smo već pisali, trebalo bi reprizirati serije "Malo misto" i "Velo misto" poradi povijesti Dalmacije, Splita i Hajduka, a koje je odlično režirao Joakim Marušić. Moram reći da nam nedostaju reprize TV Zagreba.

Sve dalekovidnice pojačale su emitiranje svog informativnog programa, posebno onog navečer. Gledanost je ista, prvi je HTV, druga za 1 posto Nova i tako iz dana u dan... Treba više informacija o Ukrajini, trebaju karte bojišnica da bi ljudi shvatili što se ondje ustvari događa. Treba više inicijative te zapravo treba jedna posebna emisija o Ukrajini i tamošnjim događanjima, s izjavama svjetskih lidera.

Televizije trebaju paziti što tko emitira, moraju biti kritički raspoložene prema ustanovi koju zastupaju njihove redakcije i uredništva, kao i glavni gosti.

Potražite novi broj magazina Express na svim kioscima

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...
PIRKE O ANALITIČARIMA

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...

Plus+ NOVI EXPRESS Granica između PR-a i stvarnosti postaje poroznija od one s BiH. Ali dobro, što da se radi: mora se narodu, štulićevski rečeno, objasniti kako javnost diše dok čeka tko će je prvi ugušiti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić