Obavijesti

Kolumne

Muž mi previše pije i ponaša se loše prema svima pa i unucima

Hoće li se moj muž napokon popraviti? Pije previše alkohola i ne ponaša se pristojno prema meni, sinu i unucima. Strah me i nezadovoljna sam situacijom

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr.    

Poštovani gospodine,

molila bih vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja koja me neprestano muče. Molim vas da mi pogledate kakva je moja budućnost. Hoće li se moj muž napokon popraviti? Pije previše alkohola i ne ponaša se pristojno prema meni, sinu i unucima. Strah me i nezadovoljna sam situacijom u obitelji. Ne znam kako dalje. Hoće li ikad prestati piti alkohol? Zanima me hoću li dobiti novac, odnosno očekuje li me neki dobitak? Zanima me i zdravlje te što će se dogoditi s poslom.  

šifra: u nadi je spas

Odgovor:

Poštovana gospođo,gledajući vašu fotografiju, vidim da ste imali težak život. Puno ste propatili dok ste sami podizali obitelj. Dok je vaš suprug samo pio i mnogo vremena provodio po kafićima, vi ste oslabjeli, a to je imalo posljedice na vaše zdravlje. Zbog toga bi bilo dobro da posvetite više vremena sebi i posjetite liječnika. Pokušajte se smiriti i opustiti. Suprug ima ozbiljan problem s pićem i ne vidim, nažalost, da će ga uskoro uspjeti riješiti. Ako tako nastavi, neće dobro završiti. 

Vaša agonija će se nastaviti, a ponašanje prema vama neće postati ništa bolje. Ojačate li sebe, uspjet ćete to izdržati, ali ipak nešto morate promijeniti u svojem ponašanju. Vaš sin je plemenit i ambiciozan čovjek. Temeljit je u svemu čime se bavi. On vam može poslužiti kao oslonac. Za njega se ne morate brinuti. Vidim da će napredovati u svim područjima života, a osobito će vam sve krenuti nabolje sljedeće godine. Imat će stabilan posao, brak, a i u obitelji će sve biti dobro. S njim ćete biti jako zadovoljni. Veliki dobitak ili nagradu u bližoj budućnosti nećete dobiti, ali nemojte odustajati od pozitivnog pogleda na svijet. 

Ako preuzmete svoj život u svoje ruke, smoći ćete snage da nagovorite supruga da smanji piće i obrati se ustanovi u kojoj će ga potaknuti na promjenu. Želim vam mnogo sreće i javite mi se na telefon. 

Hoću li dočekati ljubav?

Dragi Mevludine,

imam 36 godina i ne vidim nikakav ozbiljniji pomak u svom životu. Molim vas da mi odgovorite što me čeka u ljubavi. Čeka li me kakva ozbiljnija veza, brak ili dijete? Zanima me i moje zdravlje. Prije dvije godine sam pala i polomila trticu. Uz pomoć terapija sve je zaraslo, no i dalje često znam osjetiti prilične bolove. Hoću li živjeti u mjestu u kojem sad živim ili možda negdje drugdje? 

šifra: Narciska

Odgovor:

Vidm da ste vrlo otvoreni, a ponekad i pomalo previše samouvjereni. Maštoviti ste i volite sanjariti, no često ste se vezali za čudne muškarce. Bilo je tu mnogo avantura. Uvijek ste bili dominantni u vezama, a i inače ste vrlo aktivni. Vidim da ćete ubrzo ući u stabilnu vezu, koja će potrajati. Bit ćete zadovoljni. Posao se neće mijenjati, odnosno tu zasad ne vidim nikakve promjene. Nećete zasad mijenjati mjesto boravka. Veza koja je na pomolu bit će vrlo dobra i stabilna. Vidim da će se situacija odvijati točno kako budete željeli. Vidim vam i brak te jedno dijete. Sve će se to dogoditi u sljedeće dvije godine. Trtica vas boli samo pod opterećenjem i pritiskom. Dobro je zarasla. Istina, osjećate i promjene vremena pa ne bi bilo loše da nastavite s fiziklanim terapijama. Ne vidim vam nikakvih operativnih zahvata ili problema sa zdravljem.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj
NERVOZNI PLENKOVIĆ

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj

Plus+ NOVI EXPRESS Glasači su, međutim, rekli svoje. Uvalili su ga u novi mandat za koji se on sad bori u pregovorima s Domovinskim pokretom

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti