Obavijesti

Kolumne

Muž želi rastavu i slabo je kod kuće, trebam li ga pustiti ili...?

On stalno kasni s posla, a kad i dođe kući, brzo ode u kavanu. Stalno mi prijeti rastavom i sumnjam da ima ljubavnicu. Ne znam što učiniti i kako da spasim brak

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr. 

Dragi i poštovani Mevludine,

već dulje imam problema sa suprugom. Već me nekoliko mjeseci ignorira, ne spavamo zajedno. Imamo dvoje djece, ali nikako nam ne ide. On stalno puno kasni s posla, a kad i dođe kući, brzo ode u kavanu. Stalno mi prijeti rastavom. 

Ne znam ima li ljubavnicu ili ne, ali on je ustrajan u rastavi. Molim vas da mi kažete ima li više uopće budućnosti za nas ili je najbolje da ga pustim da ode svojim putem. Nemam više snage, što mi je činiti? Hoće li moj brak preživjeti ili uskoro propasti? 

S poštovanjem, 
Razočarana životom i sudbinom

Odgovor:

Analizom zaključujem kako ste vrlo oštri i posesivni. Odgojeni ste prilično dobro. Dobra ste supruga i majka, no znate pretjerivati. Vidim vaše slike i oboje ste lijepi i fini, no vi pretjerujete. Jako volite svojeg supruga i to je dobro, i željeli biste da ste stalno zajedno. To je i logično jer ste mladi, no gospodin se umori na poslu pa još svrati u kavanu da popije koju i naravno da mu nije do seksa. Međutim, vi malo tu pretjerujete. Morate malo popustiti, nemojte vi uvijek dominirati. On je aktivan i voli voditi kad je posrijedi život, a i seks. Malo ga pustite i doći će to na svoje mjesto. Ja doista ne vidim da ima ljubavnicu. 

Njemu je stalo do vas i do djece. Ni magiju vam nitko ne pravi. To je dakle prolazna kriza. Vidjet ćete da će vas uskoro ugodno iznenaditi, a vi ga ne trebate stalno proganjati. Pitanja poput gdje si, s kim si i što si - samo dižu tenzije. Umjesto toga napravite mu kolač koji najviše voli ili nešto drugo. Ugodite vi njemu i on će sigurno vama. Ne vidim rastavu, nego vas vidim zajedno. Stoga samo malo popustite i vidjet ćete kako je dobro nekad malo i šutjeti. Kad vidite da je odmoran i raspoložen, tad će popustiti. Zato ne komplicirajte bez razloga i čujemo se. 

Dobila sam otkaz i sad ne znam kako preživjeti do neke buduće imovine

Mevludine,

rođena sam 21.12.1961., a 1980. zaposlila sam se u drvnoj industriji. Nakon 31 godine radnog staža, kao i tisuće drugih ljudi, ostala sam bez posla i plaće. Isto se dogodilo i mom suprugu, s kojim sam radila. Prvi stečaj se dogodio 2008., a drugi tri godine poslije i deset neisplaćenih plaća. 

Prevareni smo za sve te nam je zgaženo dostojanstvo i ponos kao čovjeka i radnika. Zanima me hoću li dobiti otpremninu iz prvog stečaja s obzirom na to da naš sindikat sad cijeli predmet šalje u Strasbourg. Zanima me hoću li se ikad više zaposliti jer imam više od 50 godina. Kako ću preživjeti ovo razdoblje do neke mirovine i hoću li je ikada dobiti? 

S poštovanjem, 
Drvna industrija

Odgovor:

Draga gospođo, vrlo ste hrabra, temeljita i požrtvovna  osoba. Mentalno ste vrlo jaki i pozitivna ste duha. Suprug je tvrdoglav točno koliko treba. Uporno je svim drugima pomagao dok je sebe zapostavljao. Ipak, vidim da ste imali i imate dobar i skladan brak. To je najbitnije. Vidim da nećete lako dobiti posao. Ipak, tu i tamo ćete oboje nešto raditi. Vidim da će vam ova godina biti malo teža, posebice financijski. No i to će proći. Vidim vam i jedan uspjeh, a to je da ćete krajem ove godine dobiti rješenja o podjeli imovine u firmi, odnosno dobit ćete otpremninu. Sud u Strasbourgu donijet će presudu u korist vas i ostalih radnika drvne industrije. Nakon toga će stvari ipak krenuti puno, puno bolje. Naravno, počet ćete poslije toga rješavati i papire za mirovinu, a i to će vam poći za rukom. Dakle, vidim da ćete sve realizirati i na kraju odahnuti. Na kraju bih vam još predložio da me, kad se sve ovo obistini, nazovete na moj broj. Želim vam puno sreće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović