Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Kolumna
Boris Rašeta Četvrtak, 24.11.2011. u 11:50
168 komentara

Najbolji predizborni spot ikad? Dovoljni Vuco, kamera i janje

Dok se u drugim spotovima okreću milijuni, u Vucinom se okreće samo janje na ražnju. Što nudi Vuco, koji je za izbore prijavio dvije liste? On nudi sebe kao vođu

nlsinisavuco.com
Foto: nlsinisavuco.com

Triljski slavuj ponovo briljira! Za predizborni spot angažirao je samo dva lika: samog sebe i snimatelja. Dok se u drugim spotovima okreću milijuni, u Vucinom se okreće samo janje na ražnju. To je već prepoznatljivi simbol Vucine političke doktrine - “u se, na se i poda se”.

S nula kuna troška, folk roker će, ipak, privući pažnju medija i javnosti jer je skužio ono što neke veoma cijenjene pi-ar adrese ne shvaćaju: da se za uspješnu promidžbu bolje praviti lud, nego praviti pametan, recimo s frazama tipa “bolje u plusu tri plaće nego u minusu da ti se plače”.

Što nudi Vuco, koji je za izbore prijavio dvije liste?

On nudi sebe kao vođu, ali sve druge vidi kao apostole. Kaže da ima sljedbu od oko 20-30 000 ljudi (to je stranka veličine SDP-a). “Kuna – kuna, dvije – dvije” kaže on. “Siniša Vuco uvijek iđe dalje, jer Vuco je rođeni pobjednik – pokažite svoju požrtvovnost i odanost, pet kuna je kutija žvakaćih, dovoljno je vas 25 tisuća da investiramo te pare, taj novac. Kako, pa tako da pobijedimo. Pa pobijedit ću ja i bez toga al budite face i dajte pare. Uz mene, hrvatska država može biti samo zdravija”. Znači, Vuco ne nudi: Vuco traži...

Razlikuje li se u tom smislu od dosadašnjih političara? I da i ne. Ne, jer su i oni samo tražili, a ne i davali. Da, jer on to priznaje... U Vucinom ludilu, kako kaže Shakespeare, ima međutim nekog sistema. Vuco se ne šali. Da je sve vic, istaknuo bi samo jednu listu, ali on ima dvije. Dakle, ozbiljno računa ući u Sabor. Uđe li, dobit će 16.000 kuna i neće biti gori od drugih – tamo će već sjediti Kerum i neki drugi koji “šmrču samo janjetinu”; na Islandu je nedavno, u Reykjaviku, izabrana stranka cirkusanata koji su kandidaturu istakli iz vica. Vuco je dakle dio svjetskog trenda – samo to još trebaju potvrditi birači. Kunu, dvije, pet – i eto njega na Markovu trgu!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message