Obavijesti

Kolumne

Komentari 16

Nogomet nije pitanje života i smrti, on je puno više od toga

Nogomet nije pitanje života i smrti, on je puno više od toga
1

Zajednička nogometna liga ojačala bi, bez sumnje, i sve pripadajuće mafije - naše gore listovi namještaju tekme po Njemačkoj, a kamoli ne po "zemlji krvi i mesa"...

VIDEO

František Laurinec, član Izvršnog komiteta UEFA i radne grupe zadužene za pitanje regionalnih liga, tvrdi da će u dogledno vrijeme krenuti regionalna nogometna liga.

"Logičan je" izjavio je ovih dana Laurinec u Srbiji, "interes klubova s područja bivše Jugoslavije za zajedničkim natjecanje. Svakako bi trebalo povesti računa i porazgovarati o važnim pitanjima, političkoj situaciji i komercijalnoj strani natjecanja".

Susret Dinamo-Zvezda moralo bi štititi bar desetak tisuća vojnika

To je vrlo zanimljiv kut gledanja. Na nedavnom rukometnom prvenstvu u Srbiji, hrvatske je navijače osiguravalo 5000 policajaca. To je četvrtina cijele Hrvatske vojske! Usporedbe radi, general Santa Ana je za napad na Alamo angažirao 2500 vojnika dok je Josip Broz poznatiji po nadimku Tito, na Sutjesci imao oko 15 tisuća ljudi. Trećinu tih snaga bi, dakle, trebao angažirati da štite rukometni susret dvaju nacija koje su nekoć - dok ih netko ne zavadi - činile osovinu "bratstvo-jedinstvo". 

Koliko bi onda trebalo za nogometaše? Susret Dinamo-Zvezda moralo bi prema ovim parametrima štititi bar desetak tisuća vojnika, dok je broj oklopnih vozila, konjice isl,. najstrože čuvana vojna tajna. Zajednička nogometna liga ojačala bi, nema nikakve sumnje, i sve pripadajuće mafije - naše gore listovi namještaju utakmice po Njemačkoj, a kamoli ne po "zemlji krvi i mesa", kako se zove Balkan.

Stalni okršaji Hrvata i Srba stalno bi održavali i politički "rat niskog intenziteta", a on bi, neminovno, na političku scenu vratio radikalnu desnicu, koje u Hrvatskoj više nema, ili je "na aparatima". Hrvatski ustav zabranjuje udruživanje u regionalne integracije. 

"Nogomet" kako je jednom rekao jedan znalac, "nije pitanje života i smrti, on je puno više i puno ozbiljnije od toga..." I zato regionalnu nogometnu ligu treba zaboraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Eurosong i Parada ponosa danas su isto
KOLUMNA DALIBORA MILASA

Eurosong i Parada ponosa danas su isto

Plus+ NOVI EXPRESS Priča o (ne)binarnosti nije bila krucijalna, ali definitivno nije odnemogla. No, ovo nije pobjeda Nema, nego Švicarske, koja je predstavnika odabrala zahvaljujući pomno osmišljenoj selekciji

Pirke o majskim žrtvama DP-a: A da ljevičari iz kafića popiju rundu manje i kupe Novosti?
BUNT? DA, AKO IM SE ISPLATI...

Pirke o majskim žrtvama DP-a: A da ljevičari iz kafića popiju rundu manje i kupe Novosti?

Plus+ NOVI EXPRESS Premijer dugog roka trajanja pristao je, tako barem tvrdi formalni predsjednik DP-a , na ukidanje financiranja lista koji, na Penavino iznenađenje, živi od javnog novca
'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'