Obavijesti

Kolumne

Komentari 90

Plenkiju nisu dovoljni ministri. Sad i s Bandićem tone na dno

Plenkiju nisu dovoljni ministri. Sad i s Bandićem tone na dno
1

Plenkoviću kao da nisu bile dovoljne sve one afere njegovih ministara, imovinske kartice, nekretnine, skandali, već još nije imao hrabrosti odmaknuti se od Milana Bandića. Dok HDZ i Plenkovićev rejting tonu.

VIDEO

Milan Bandić već je na predsjedničkim izborima pokopao Kolindu Grabar Kitarović, s njezinim kolačima i rođendanskim pjesmicama. 

Sada drži leđa Andreju Plenkoviću na listi najnepopularnijih političara u istraživanju političkih preferencija Crodemoskop koju je za RTL izradila agencija Promocija plus.

I nakon što je Zoranu Milanoviću neizravno otvorio put prema Pantovčaku, Bandić sada također indirektno pomaže SDP-u da u anketama pojača prednost pred Plenkovićevim HDZ-om.

A jučerašnji cirkus u zagrebačkoj Gradskoj skupštini označio je kulminaciju odnosa premijera i gradonačelnika. Plenković nije imao hrabrosti odbiti Bandićev GUP, kao što nije imao hrabrosti ni prihvatiti taj ključni dokument, već je amandmanima odgodio odluku dok ne riješi unutarstranačke izbore i ne započne pripreme za parlamentarne izbore, kada mu Bandićevi žetončići više neće trebati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No dotad bi moglo biti kasno.

Muka muku mije...

Plenković ne samo da dodatno produbljuje svoj negativni rejting, već i vuče HDZ za sobom. A to je nešto što mu stranka neće tako lako oprostiti, i to već na skorim unutarstranačkim izborima.

I ne samo da Plenkovića ubija suradnja s Bandićem po principu "ruka ruku mije" - Bandić drži Plenkovića na vlasti u državi, ovaj drži Bandića na čelu Zagreba - već se sve to naslagalo na gomilu afera i skandala koje svakodevno šancaju Plenkovićeva Vlada i stranka.

Imovinske kartice Milana Kujundžića, Damira Krstičevića i Dražena Bošnjakovića, priča o pogodovanju ocu Olega Butkovića, stambena afera ravnatelja APN-a, kao i priča o načelnici Lovreća kojoj će oduzeti mandat i naplatiti državne subvencije za stan u Zagrebu, samo su najnoviji slučajevi postojane devastacije karijere političara kojeg jedino još njegovi interesno vezani partneri mogu "suhim zlatom platiti".

I onda je tu Milan Bandić.

Zatrovani napitak od kojeg padaju i najveće političke glave.

S Bandićem na hrpu

Ako ovako izgleda Plenkovićeva kampanja za izbore u HDZ-u, mogao bi na njima zapečatiti svoju sudbinu. Jer, koliko god je opravdana logika da samo ostanak na vlasti može udobrovoljiti hadezeovce, u čemu Bandić i dalje igra ključnu ulogu, na dulji rok to može uništiti i HDZ i samog Plenkovića.

O Zagrebu i Hrvatskoj da se i ne govori.

Plenkoviću nije dovoljno to što proizvodi skandalozne ministre i dužnosnike, već na tu kompromitiranu hrpu baca i savezništvo s Bandićem.

Jučer, pak, HDZ ne samo da nije išao u rušenje Bandićeva GUP-a, već ga je zajedno s amandmanima Bandićeva kluba učinio još gorim. Na političku sramotu nakalemio je i urbanističku devastaciju, prožetu političkom korupcijom.

Koja se ionako od davnina veže uz ove aktere.

Plenković nije promijenio HDZ, već ga je dodatno unazadio. Nije promijenio Hrvatsku, već ju je dodatno zagadio.

Cinizam i dekadencija

I upravo je u Zagrebu kulminirala dekadencija ove vladajuće strukture, nakaradan odnos prema politici, ponižavajući i dozlaboga cinični odnos prema javnosti, prema građanima, javnom prostoru, urbanizmu, pristojnosti...

Nema višeg cilja i javnog interesa. Nema principa ni morala. Nema obzira ni skrupula.

Evo, jučer je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv ministra Tomislava Ćorića koji je glasao za to da se njegova vjenčanog kuma postavi kao člana Uprave Ine.

Privatni interesi i sukob interesa, nepotizam, klijentelizam, korupcija.

To su pojmovi koji se odavno vežu uz Milana Bandića. Kao i uz HDZ.

A sada se vežu i uz vjerodostojnog Andreja Plenkovića. Najnepopularnijeg političara u Hrvatskoj. 

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang