Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
Kolumna
Goran Gavranović, glavni urednik Nedjelja, 22.03.2020. u 10:46
127 komentara

Potres je prošao, panika je opasnost i najgori neprijatelj

Kuće i zidovi mogu se obnoviti, zdravlje i životi su nepovratni. Zato se smirimo, duboko udahnimo, i ponašajmo se racionalno i čuvajmo jedni druge.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
127 komentara

Moramo se svi smiriti i ne širiti paniku, a sa njom i zarazu korone. Zagreb se stresao, mnoge su fasade uništene, zidovi napukli, auti ruinirani, dijelovi grada nemaju struje.

Ali, ne zaboravite, i dalje imamo neprijatelja koji je nevidljiv i opasan, a to je zaraza.

Sada nam je panika najgori neprijatelj jer će se zbog nje proširiti zaraza, bježeći navrat na nos iz grada, kuća i stanova, zaboravit ćete ugasiti plin, struju, ostavit ćete kuhalo upaljeno. Zbog toga može doći do požara i stradat će i drugi.

Zato se moramo smiriti, provjeriti jesmo li sve isključili, imati spremne najosnovnije stvari da se može izaći na otvoreni prostor i provesti neko vrijeme na njemu. Uostalom, potres je bio zastrašujući, ali nije bio katastrofalan, žrtava gotovo da i nema. Veći dio grada ima struje, vode nije nigdje nestalo, hitne službe rade. Kuće i zidovi mogu se obnoviti, zdravlje i životi su nepovratni.

Zato se smirimo, duboko udahnimo, i ponašajmo se racionalno i čuvajmo jedni druge.

Tema: Potres u Zagrebu

Možda vas zanima i ovo:
Message